Cursus Beter leren lezen en schrijven

Zelf een advertentie op Marktplaats zetten, werkinstructies lezen, een inschrijfformulier invullen, de (klein)kinderen voorlezen. Er zijn verschillende persoonlijke redenen voor Nederlanders om zich aan te melden voor de cursus Beter leren lezen en schrijven van Welzijn De Meierij in Schijndel.

Het is bekend dat de drempel om zich aan te melden hoog is. Het gevoel van schaamte is vaak groot. Maar de ervaring leert dat dat gevoel al snel verdwijnt, wanneer men eenmaal de eerste stap heeft gezet. Want iedere cursist weet hoe moeilijk het kan zijn. Er wordt gewerkt in kleine groepjes waardoor er ruimte is voor heel persoonlijke begeleiding. Zo leert men dus echt wat men wil leren. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De cursus is op maandag van 13.30 uur tot 16.00 uur en/of op donderdag van 19.00 tot 21.30 uur.

Taalcafé

Een taalactiviteit voor mensen die geen taalcoach (meer) hebben of geen Nederlandse les (meer) volgen. U woont al een tijdje in Nederland en u wilt uw Nederlandse taal verbeteren.
Nederlandse vrijwilligers helpen u bij het schrijven, lezen, luisteren naar en uitspreken van de Nederlandse taal. Er wordt in kleine groepjes les gegeven op twee niveaus, beginners en meer gevorderden. U betaalt steeds per vijf lessen. De eerste les (kennismaking) is gratis. Het Taalcafé is op maandag van 9.00 uur tot 11.15 uur.

Leesclub

Elke zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur wordt er gezamenlijk een boek uit de serie makkelijk lezen boeken gelezen. Men leest allemaal hetzelfde boek zodat alle info uit het boek gedeeld kan worden. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

Voor meer informatie en aanmelden voor bovenstaande activiteiten neemt u contact op met Welzijn De Meierij via info@welzijndemeierij.nl of telefonisch via 073 – 544 14 00. U kunt ook langskomen bij het open inloopspreekuur van het Taalhuis op woensdag van 11.00 uur tot 12.00 uur.

Taal

 
Tip de redactie!