Aangrijpende film over een vergeten heldin bij Filmclub Schijndel

Logo Filmclub Schijndel

Op dinsdag 4 februari vertoont Filmclub Schijndel Official Secrets van de Oscarwinnende regisseur Gavin Hood (Eye in the sky).

Official Secrets vertelt het waargebeurde verhaal van Katherine Gun, een klokkenluider van de Britse geheime dienst. Tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003 lekte zij vertrouwelijke NSA-documenten waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld.

Met een groot eigen risico publiceerde journalist Martin Bright het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd de krantenkoppen haalde. Katherine werd door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de ‘Official Secrets Act’. Katherine weigerde te buigen en bleef bij haar standpunt, ook al werd haar leven en dat van haar geliefden hiermee in gevaar gebracht. Een aangrijpende film over een vergeten heldin die alles riskeerde om de levens van duizenden te redden.

De film begint om 20.30 uur in ‘t Spectrum. Toegang voor leden is gratis, niet leden betalen 8 euro. Alleen niet-leden moeten vooraf reserveren, voor leden van de Filmclub is er altijd een zitplaats. Meer informatie over de film en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl.
Filmclub-Schijndel, filmrol

Tip de redactie!