6 oktober: Dag van de Duurzaamheid in Meierijstad. Op zaterdag 6 oktober kan iedereen die dat wil een kijkje gaan nemen bij duurzame initiatieven in gemeente Meierijstad. De gemeente heeft een oproep gedaan aan initiatiefnemers om hun plan/project open te stellen voor publiek op die dag. Het resultaat is een heel divers programma. Inwoners kunnen bijvoorbeeld een zonnepark bezoeken of een duurzame woning van Area, het tweede leven van bouw- en sloopmaterialen zien. Ook wordt advies gegeven over energiebesparing- en opwekking en over vergroening van tuinen. En dat is nog maar een greep uit het aanbod op 6 oktober.

Elkaar inspireren.

Wethouder van Rooijen: “Het is de eerste keer dat we op deze manier een podium bieden. We willen hier graag een jaarlijkse traditie van maken; dat onze inwoners en bedrijven zélf laten zien op welk wijze zij een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving; klein of groot. We hebben met de Nationale Duurzame Huizenroute al ervaren dat dat mechanisme fantastisch werkt voor een stukje bewustwording. Inwoners en bedrijven inspireren elkaar, vinden het fijn om vanuit trots aan anderen te vertellen hoe ze het aangepakt hebben, tegen welke problemen ze aangelopen zijn, wat kosten en opbrengsten zijn. Daar heeft ons college veel waardering voor”.

10-10-10

Voor de 10e keer neemt de Nederlandse organisatie Urgenda het initiatief voor de dag van de duurzaamheid. Standaard is deze op 10 oktober. In Meierijstad is ervoor gekozen het evenement op een zaterdag te houden, tussen 10 en 5 uur. Dat biedt veel meer inwoners de gelegenheid om deel te nemen. Gemeente Meierijstad staat met een duurzaamheidskraam op de weekmarkt in Schijndel. Het volledige programma is te zien op: www.meierijstad.nl/dagvanduurzaamheid

Nieuwe website

6 oktober is ook de dag waarop de nieuwe gemeentelijke website www.DuurzaamMeierijstad.nl de lucht in gaat. Op die website is voortaan alle informatie terug te vinden. Of het nu gaat om duurzame handel, natuur, aanpassingen aan klimaatverandering, recycling grondstoffen, mobiliteit, of om energiebesparing en –opwekking.” Duurzaamheid strekt zich uit over alle terreinen van het leven én van het gemeentelijk beleid. We vinden het belangrijk dat onze inwoners en bedrijven niet hoeven zoeken, maar op één centrale plek terecht kunnen. Onze nieuwe website biedt dat”, aldus van Rooijen.

Duurzaamheid

Tip de redactie!