Gisteren reikte vrijwilliger Martien Verbakel de nieuwe wandelroutekaart van Meierijstad uit aan wethouder Coby van der Pas. Op deze nieuwe kaart zijn alle dorpen en kernen van Meierijstad met wandelpaden verbonden; ruim 400 kilometer op één routekaart!

Compleet netwerk

Meierijstad heeft een uitgebreid wandelroutenetwerk. Deze paden zijn bewegwijzerd met zogenaamde knooppunten. Met de toevoeging van een aantal knooppunten zijn nu ook alle wandelroutes met elkaar verbonden en op één wandelroutekaart weergegeven.

Ogen en oren

Regio VVV Noordoost-Brabant beheert en onderhoudt het Brabantse wandelnetwerk. Dat doen zij samen met ruim 250 vrijwilligers. Zij zijn de ogen en oren in het veld en houden precies bij wat er verbeterd kan worden. Nieuw is dat de wandelkaarten ook ondergronden weergeven. Verharde paden, onverharde paden en ‘laarzenpaden’ hebben elk een eigen aanduiding. Ook deze informatie is verzameld door de vrijwilligers.

Wethouder Coby van der Pas: ‘We zijn er trots op dat de vele wandelknooppunten van Meierijstad nu in zijn geheel op één kaart zijn geplaatst. Het vergroot de recreatiemogelijkheden binnen Meierijstad nog verder. Het biedt onze inwoners de mogelijkheid om niet ver van huis telkens nieuwe plekken te ontdekken. Ook wordt het voor toeristen nog aantrekkelijker om Meierijstad te bezoeken. En we zijn blij met deze vrijwilligers. Dankzij hun betrokken inzet wordt het netwerk actueel houden, zodat je gegarandeerd over de beste, mooiste paden wandelt in Meierijstad.”

De kaarten zijn o.a. bij plaatselijke VVV punten en boekhandel te koop. De wandelroutes van Meierijstad zijn ook online te vinden op www.routesinbrabant.nl.

Meierijstad, Wandelroutes
Foto: Gemeente Meierijstad
Tip de redactie!