neptunes 58 schijndel

alle 50 meters en de 100 meter wisselslag. SWNZ was aanwezig met 26 zwemmers, van 7 tot 47 jaar oud. Na afloop van de wedstrijd werden de klassementsprijzen uitgereikt. Daarvoor telden de beste drie van de vier 50 meters mee. Bij de minioren 3 (geboren in 2010) werd Maud Leijten tweede en Tessa Groenendaal derde. Maud zwom de vlinderslag voor het eerst en deed dat uitstekend. Daarnaast was er een persoonlijk record op de 50 rug. Tessa zwom de 50 rug, school én vrij voor het eerst en ook dat ging uitstekend. Bij de minioren 4 was er een vijfde plaats voor Ila van Os. Zij zwom flinke PR’s op zowel de vlinder als de rug. Bij de minioren 5 en junioren 1 belandde Tasnim Bezbiz net naast het podium met een vierde plaats. Ze zwom op de 50 vlinder ruim een seconde sneller dan ooit en dat was goed voor een startbewijs voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Ook op de 50 rug en vrij en 100 wissel was ze sneller dan ooit. Juul Schellekens werd met PR’s op de vlinder, rug, school en wissel zevende. Kenza Bakkali zwom naar de achttiende plaats in het klassement met een PR van ruim vier seconden op de 50 meter rugslag. Kes Keij zwom naar de vijfde plaats bij de junioren 2 en 3. Ze verbeterde op alle vijf haar afstanden haar oude persoonlijke record! Bij de jeugd 1 en 2 werden Iris Verheij en Marit Vermeulen vierde en vijfde. Iris zwom vijf PR’s en Marit was sneller dan ooit op de vlinder, rug en school. Isa Schellekens werd tweede bij de senioren van 16 jaar en ouder. Ze verbeterde op de 50 school haar beste tijd. Alma Janssen werd vijfde, voor Lisa Verheij, Claartje Rijken, Sandra Schellekens en Daphne Portegijs. Kim de Laat werd elfde. Claartje zwom PR’s op de 50 vlinder, rug en vrij en de 100 wissel. Kim benaderde haar PR op de 50 vlinder tot op 0.07 seconde.

De pas zeven jaar oude Stef van Os won bij de minioren 2. Hij zwom pas zijn allereerste wedstrijd en kwam in actie op de 50 rug, school en vrij. Op de vrije slag was hij maar liefst 15 seconden sneller dan bij een onderlinge sprintwedstrijd eerder deze maand. Bij de minioren 5 en 6 werd Daan Ewald vijfde. Hij was op de school en vrij vele seconden sneller dan ooit. Op de rugslag bleef hij slechts 0.03 boven zijn PR. Sem van Eijndhoven eindigde als tweede bij de junioren 3-4. Hij verbeterde zijn oude toptijden op de 50 rug en 100 wissel. Rens Hoogenboom werd vierde in dit klassement dankzij PR’s op de school, vrij en wissel. Tijs Hendriks eindigde als vijfde. Hij verbeterde zich op de vlinder, vrij en wissel. Rick Hoksbergen zwom sneller dan ooit op de school en vrij. Bij de jeugd, de jongens van 2001 en 2002, won Jesse Hoksbergen. Rick Vermeulen werd in deze categorie derde. Hij verpulverde zijn PR op de 50 vrij met maar liefst zes seconden en was daarnaast sneller dan ooi op de rug en school. Guy Huijsmans eindigde als zevende bij de senioren. Guy verbeterde zich op de vlinder, school en wissel. Rob van de Ven verbeterde zijn persoonlijke records op de 50 rug en 50 school en werd negende.

Dankzij de maar liefst 56 persoonlijke records eindigde SWNZ in het verenigingsklassement als tweede achter TRB-RES uit Tilburg.