‘De Wereld woont in Schijndel’ 29 November Indonesie

Culturele avond Schijndel: Indonesië

tr_gemotoriseerde-becakDinsdag 29 november organiseert Filmclub Schijndel in het kader van het project ‘De Wereld woont in Schijndel’ een culturele avond die geheel in het teken staat van Indonesië. Het is de laatste avond in een serie van zes bijzondere en gedenkwaardige avonden, waarbij allerlei verschillende culturen centraal hebben gestaan. Op deze avond kunt u in Het Gasthuis Indonesië proeven en zien. Schijndelse bewoners van Indonesische afkomst zullen een uitgebreid buffet (reeds uitverkocht) serveren.

Het avondprogramma start om 19.30 uur met muziek en beelden van Indonesië en worden er Indonesische hapjes gepresenteerd. Om 20.00 uur wordt na een inleiding een ontroerende documentaire getoond die een prachtig inkijkje geeft in het leven in Indonesië. Voor de culturele filmavond is nog voldoende plaats.

tr_java-gulahdjawa-2De film
In de documentaire wordt  van heel nabij een Indonesisch gezin gevolgd in al hun ups en downs in het dagelijkse leven. Doordat de filmer lange tijd verbleef in het gezin is hij (een onzichtbaar) deel van het gezin geworden.  De gezinsleden zijn zich niet meer bewust van de camera, waardoor je als kijker getuige mag zijn van hun emoties, dromen en onderlinge conflicten. Dit levert grappige, aandoenlijke en soms ook heel aangrijpende scènes op. Dit alles tegen een achtergrond van  armoede en verlangen naar rijkdom, generatieconflicten en hechte familiebanden  en religieuze verschillen. Doordat de filmer een bijzonder oog heeft voor allerlei details levert dit alles prachtige beelden op.

Toegang leden Filmclub 5,50 euro en niet-leden 7 euro maar met strippenkaart 6 euro.
Reserveren en informatie over deze avond zie de website van de Filmclub www.schijndelfilm.nl

 

 Tip de redactie!