De Wèp-bus biedt elektrisch vervoer in Wijbosch in principe voor ouderen. Dit is duurzaam, plezierig, comfortabel en veilig over korte afstanden.

Men gaat zaterdag 16 september officieel van start vanaf het Dorpsplein.  Vrijwilligers besturen de Wèp-bus  en halen mensen thuis op, brengen hen weg of stoppen onderweg om iemand in te laten stappen. Er zijn geen haltes of vaste opstappunten.

Even de Wèp-bus bellen en u heeft flexibel vervoer dat altijd in de buurt is. Onze chauffeurs zijn de ambassadeurs van Wijbosch.

Hoe werkt het?

U belt het nummer 073 – 72 00 777  waarna u de centralist aan de lijn krijgt. U spreekt af van welk adres wij u mogen ophalen en waar u naar toe wilt. Vervolgens haalt de Wèp-bus u op de afgesproken tijd op en brengt u naar uw bestemming. De chauffeur helpt u zo nodig met in- en uitstappen, uw rollator /krukken/stok. Uiteraard helt de chauffeur u ook graag bij het uitstappen.

Wat kost het?

  • U betaalt altijd per persoon per rit.
  • Tarief volwassenen:
  • u koopt een 10 strippenkaart, dan betaalt u 12,50 euro.
  • U betaalt 1,50 euro per rit.
  • De chauffeurs verkopen geen strippenkaarten in het voertuig.
  • Verkooppunt strippenkaart: Dorpscentrum De Schakel

Meedoen? Word vrijwilliger!

Er is al een poule met fantastische vrijwilligers, maar er is altijd nog plek voor meer gemotiveerde mensen voor het leukste voertuig van Wijbosch!
Interesse? Je kan mailen naar trudyhilkes@gmail.com of via 073-7200777 contact met ons opnemen.

De wep bus is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Rabobank, Oranjefonds, Dorpsraad Wijbosch en gemeente Meierijstad.

 

 
Tip de redactie!