logo welzijn de meijerij

Een vrijwillige coördinator VoorleesExpress Schijndel

De VoorleesExpress is een landelijk taal- en leesstimuleringsproject waarbij vrijwilligers een half jaar lang thuis voorlezen aan kinderen met (risico op) een taalachterstand. Voor de periode van september 2017 t/m januari 2018 is Welzijn de Meierij op zoek naar een vrijwillige coördinator voor de ondersteuning van de vrijwillige voorlezers van de VoorleesExpress. U ondersteunt en volgt het proces bij het voorleesgezin. De coördinator voert de intakegesprekken bij de gezinnen en is gedurende het project nog twee keer aanwezig tijdens het voorleesuur met de voorlezer bij het gezin. Tevens speelt de coördinator een ondersteunende rol in de organisatie van verschillende activiteiten zoals een diploma-uitreiking, intervisiebijeenkomsten van vrijwilligers en samenwerkingsactiviteiten met de bibliotheek. Je werkt nauw samen met andere coördinatoren en de projectleider.
U bent minimaal 18 jaar en hebt ervaring met soortgelijk (vrijwilligers)werk. U bent flexibel en open en gaat graag met mensen om. U bent handig op de computer.
Meer informatie of interesse? Neem via mail contact op met Nienke van Geesbergen n.geesbergen@welzijndemeierij.nl

Boodschappen doen en een gezellig praatje maken

Met mensen die alleen wonen, niet zoveel familie of bekenden om zich heen hebben maar die graag met iemand samen een boodschap doen zoeken we vrijwilligers. Maakt u graag een praatje en vindt u het gezellig om samen te winkelen of een kopje koffie te drinken, dan horen we graag van u.

Tuinmannen en wolvrouwen

De Schaapskooi zoekt mensen met groene vingers om bij de Schaapskooi te werken in de tuin. Ook zoeken zij vrijwilligers die mee willen werken in de wolwerkplaats. In de Hopest wordt iedere dinsdag wol verwerkt van de schapen.
Meer informatie of interesse? Neem contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij, tel 073-5441400 of vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl

Schaapskooi Schijndel
Tip de redactie!