Wedstrijdverslag: wederom drie punten voor Schijndel/De Wit

Logo_RKSV_Schijndel

Na het gelijke spel tegen goede buur Avanti’31 speelde Schijndel/DE WIT zaterdag tegen RKSV Mulo. Schijndel/DE WIT won met 0-3. Een verdiende overwinning, met een enigszins geflatteerde uitslag.

Schijndel/DE WIT toog zaterdagavond naar Helmond. In de schaduw van het stadion van Helmond Sport werd op het kunstgras van sportpark De Braak de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar gespeeld. Mulo, opgericht op 25 maart 1915 op initiatief van broeder Victricius als Rooms Katholieke Helmondsche Sportvereniging Mulo, is ontstaan vanuit de Henricusmulo, het middelbaar uitgebreid lager onderwijs. Heden ten dage, zo kunnen we lezen in het prachtig geïllustreerde herdenkingsboek ‘100 jaar Mulo, één grote voetbalfamilie’, dat ter gelegenheid van een eeuw Mulo is uitgegeven, spreekt men liever van ‘met uiterste leeuwenmoed opwaarts’. Mulo, ook de club van de gebroeders Willy en René van de Kerkhof, die beiden de top van het Nederlandse voetbal hebben gehaald.

Leuk al deze verhalen, maar er werd ook gevoetbald? Ja, zeker. En waarom dan op zaterdagavond? Mulo neemt ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en had op zondag een activiteit in het kader van het jaarlijkse Kika-weekend. Er wordt dan geld opgehaald voor de Stichting Kinderen Kankervrij, o.a. door middel van een zondagse-veiling. En hoe was dan de wedstrijd? Daar kunnen we vrij kort over zijn. Het was onrustig en rommelig. Schijndel/DE WIT beleefde zijn beste minuten gedurende de eerste helft. Waarin ook gescoord werd. Brent Blummel legde in de 17e minuut aan voor een vrije trap die onhoudbaar voor de Mulo-keeper in het doel verdween: 0-1. Schijndel/DE WIT had in die fase van de wedstrijd het beste van het spel, getuige de diverse corners en een enkele aanvalscombinatie via Tijn Niemeyer. Hierdoor hing een tweede doelpunt in de lucht dat vast en zeker voor meer rust in het spel van Schijndel/DE WIT zou hebben gezorgd. Echter dat doelpunt bleef in de eerste helft uit. Mulo kon hier aanvallend weinig tegen over stellen. Als men al bij de goal van Schijndel/DE WIT kwam dan stond Roy Schouten, de stand-in voor de geblesseerde Timo de Louwere, prima zijn mannetje.

In de tweede helft, met een ijzige wind tegen voor Schijndel/DE WIT, kreeg het spel een steeds rommeliger aanzien. Vele passes kwamen niet aan of werden vroegtijdig onderschept. Daarnaast werd het spel van Schijndel/DE WIT regelmatig door kleine en grotere overtredingen ontregeld. Al met al aanleiding voor trainer Henry van Alebeek om in de 67e en 70e minuut respectievelijk Martijn van Grinsven en Tommie van Schijndel te brengen. Zowaar creëerde de Schijndelse-aanvalslinie hierdoor meer dreiging, maar werd het spel helaas niet beter. Het duurde tot de 90e minuut dat eindelijk de verlossende tweede treffer kwam. Door een overtreding in het 16-meter gebied kon Jordy van Kasteren aanleggen vanaf de 11-meter stip: 0-2. Amper twee minuten later gevolgd door een derde treffer van de voet van de prima meegelopen Tijn Niemeyer, na een goede solo van Tommie van Schijndel.  Kort daarna floot de scheidsrechter voor de laatste keer en konden de de spelers en de ongeveer 60 toeschouwers de warmte op gaan zoeken.

Een verdiende overwinning, op een zeer koude zaterdagavond met een enigszins geflatteerde uitslag en een spelbeeld waar ook broeder Victricius waarschijnlijk niet tevreden over zou zijn geweest! Desalniettemin kan Schijndel/DE WIT met 10 punten uit de laatste vier competitiewedstrijden met een goed gevoel de winterstop in gaan.