Wedstrijdverslag – SV Avanti’31 en Handel blijven op 0-0 steken

Logo_sv_avanti_31, SVA

De supporters van Avanti’31 en Handel zagen zondagmiddag twee hardwerkende elftallen, maar weinig goed voetbal en heel weinig kansen. Uiteindelijk stond na 90 minuten nog steeds de 0-0 op het scorebord die er aan het begin van de wedstrijd ook al stond.

In de eerste helft had Avanti’31 een duidelijk veldoverwicht. Dat veldoverwicht leverde twee kansen op voor Mauro Brus en voor Teun van Doornik en een doelpunt van Bram Schouten dat, overigens volgens velen onterecht, werd afgekeurd wegens buitenspel. Voor Handel was het enige wapenfeit van de eerste helft een kopbal die naast het doel van Casper Brus verdween.

De tweede helft begon met het zelfde spelbeeld als in de eerste helft met dus vooral balbezit van Avanti’31. In de laatste 25 minuten van de wedstrijd kroop Handel wat vaker naar voren, maar tot meer dan een hachelijk moment voor het Avanti-doel leidde dat niet. Avanti’31 was dichtbij een doelpunt toen een prachtig afstandsschot van Teun van Doornik rakelings langs het doel van Handel-doelman Niels van Hooff ging. In de slotseconde was er nog een laatste kans voor Geert van Heeswijk, maar zijn schot werd door de Handel-doelman gestopt.

Het ene punt helpt Avanti’31 niet echt om van de onderste plekken weg te komen. Wel is het zo dat de verdediging al drie wedstrijden op rij geen doelpunt tegen heeft gekregen. Volgende week zondag staat de derby tegen RKSV Schijndel op het programma. Een mooi moment voor een succes in de competitie. De wedstrijd begint volgende om 14.00 uur en wordt gespeeld op het sportpark Zuideinderpark.