Wedstrijdverslag Schijndel/DE WIT – Schijndel/DE WIT en Avanti’31 houden elkaar in evenwicht

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1

In een meer spannende dan goede wedstrijd delen Schijndel/DE WIT en Avanti’31 de punten. Op basis van het totaalbeeld van de wedstrijd mag Schijndel/DE WIT daar het meest tevreden mee zijn.

De start van de plaatselijke derby was voor Schijndel/DE WIT voortvarend. Na en paar kleine speldenprikjes van de Avanti’31-voorwaartsen, nam Schijndel/DE WIT het heft in handen. Na 18 minuten wedstrijd kapte Stan Guns zijn directe tegenstander prima uit en gaf dit een prima vervolg door een voorzet op maat op Martijn van Grinsven. Tussen twee Avanti’31-verdedigers etaleerde Martijn van Grinsven zijn sprongkracht en zijn kopbal was onhoudbaar voor Avanti’31-goalie Casper Brus: 1-0. Achteraf bleek dit de beste fase van de thuisploeg te zijn. Niet veel later kregen achtereenvolgens Marc Onwezen en opnieuw Martijn van Grinsven prima mogelijkheden om de voorsprong te vergroten en het leek er even op dat Avanti’31 snel tegen een grotere achterstand zou kijken. Helaas voor Schijndel/DE WIT lukte dat niet. Schijndel/DE WIT liet zich vervolgens meer en meer terugzakken en gecombineerd met een slordige passing, was het Avanti’31 dat meer grip op de wedstrijd kreeg. Nog voor de rust kon Avanti’31 uit een vrije trap de gelijkmaker aantekenen. Een prima kopbal van Mauro Brus kon niet gekeerd worden door Dennis Schoenmaker.

Een gewijzigd Schijndel/DE WIT trad in het tweede bedrijf aan. Jordy Broks was in het kleedlokaal achter gebleven en vervangen door Luuk van den Brand. Maar het was Avanti’31 dat het initiatief meteen naar zich toe trok. En in het vervolg van de wedstrijd nagenoeg niet meer uit handen gaf. De beste kans was dan ook voor Avanti’31. In de 66e minuut werd een voorzet door de Avanti’31-aanvallers gemist en tot corner verwerkt. Schijndel/DE WIT kon hier te weinig tegen over zetten, ondanks de wetenschap dat het beter kan en de extra impuls die trainer Henry van Alebeek via twee wissels aan de ploeg gaf. En zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, waar Schijndel/DE WIT nog het meest mee kon leven.

Zondag a.s. wacht de uitwedstrijd tegen BMC in Berlicum. Ondanks de plaats op de ranglijst, laatste, een tegenstander die niet onderschat mag worden.

Hieronder de uitslagen van alle gespeelde wedstrijden bij RKSV Schijndel op 30 november en 1 december:

Schijndel/DE WIT JO11-1SV TOP JO11-183
Schijndel/DE WIT JO11-2Venhorst JO11-125
Avesteyn JO12-1Schijndel/DE WIT JO12-155
Blauw Geel'38/JUMBO JO13-3Schijndel/DE WIT JO13-2G12
Schijndel/DE WIT JO15-3DVG JO15-211
Schijndel/DE WIT JO13-3GBlauw Geel'38/JUMBO JO13-461
Schijndel/DE WIT JO13-1RKSV Nuenen JO13-217
Erp JO15-3Schijndel/DE WIT JO15-434