Wedstrijdverslag – Schijndel/DE WIT brengt één punt mee uit Sint-Michielsgestel

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1

In de uitwedstrijd van Schijndel/DE WIT tegen SCG’18, de club die recent is voortgekomen uit de samenvoeging van Sint-Michielsgestel  en SCI, wisten beide teams niet tot scoren te komen.

Op het kunstgrasveld van SCG’18 zagen de talrijk aanwezige toeschouwers in het eerste bedrijf twee teams die nauwelijks kansrijk waren in het 16-meter gebied. Als toeschouwer had je lange tijd het gevoel dat de wedstrijd ‘nog op gang moest komen’. Het duurde dan ook tot de 28e minuut dat Schijndel/DE WIT een eerste reële kans wist te creëren. Uit een hoekschop van Stan Guns leek centrale verdediger Thomas-Jan van Raaij de bal voor het inkoppen, maar helaas voor de oranje-formatie uit Schijndel scheerde de bal maar net over de lat. Door goed verdedigende werk van de gehele achterste linie van Schijndel/DE WIT, waarin Jordy Broks deze middag Bart de Wit verving, werd nauwelijks iets weg gegeven. Ook niet aan Kai de Visser, de oud-Schijndel/DE WIT speler die vanaf dit seizoen de blauw-zwarte kleuren van SCG’18 draagt.

Na de pauze leken beide teams de schroom en voorzichtigheid iets van zich te hebben afgeworpen. Er ontstond zodoende een meer open wedstrijd, die voor Tijn Niemeyer helaas maar vijf minuten duurde. Vanwege een blessure moest hij zich laten vervangen door Marc Onwezen. Nog maar nauwelijks warm gedraaid kreeg hij tien minuten later een uitstekende mogelijkheid om Schijndel/DE WIT op voorsprong te brengen. Zijn kopbal, na een prachtige pass van Stan Guns, werd met een uiterste inspanning door de Sportclub Gestel-goalie tot corner verwerkt. Kort daarvoor had SCG’18 de enige kans van de wedstrijd. Maar de kopbal van Jordi van Lijssel, ook een oud-speler van Schijndel/ De Wit, ging rakelings over. Het spel golfde daarna op en neer, zonder echt uitgespeelde kansen voor een van de beide doelen. En zo ontstond in de tweede helft langzamerhand het beeld dat de ploeg die tot scoren zou komen, zeer waarschijnlijk de drie punten zou meenemen. Helaas voor Schijndel/DE WIT, dat veel strijd, inzet en energie in de wedstrijd stopte, lukte het niet om een doelpunt te maken. En zo eindigde de wedstrijd zoals die begon. Eindstand: 0-0.

Schijndel/DE WIT wacht komende zondag de dorpsderby tegen Avanti’31. Een wedstrijd op zich. Maar met de inzet van de wedstrijd tegen SCG’18 en in de wetenschap dat de formatie van Henry van Alebeek in potentie een goed voetballende ploeg is, kan met vertrouwen zondag a.s. om 14.00 uur op het Zuideinderpark worden afgetrapt.