Wedstrijdverslag HV Zephyr- KPJ Beek en Donk

logo-zephyr-SchijndelZaterdag 29 oktober stond de eerste wedstrijd van seizoen  2018-2019 op het programma. De wedstrijd tegen KPJ-Beek en Donk stond op het programma. De dames van Zephyr hebben dit jaar wederom een keeper probleem waardoor de speelsters om de beurt het doel moeten verdedigen, deze keer was Esther van Eggelen de gelukkige en ze heeft dat SUPER gedaan. Verder moeten de dames van Zephyr het stellen zonder Willeke Timmers, die in blijdeverwachting is, Marieke van Thiel en Loes Ketelaars. De dames van Zephyr en KPJ Beek en Donk verdedigde stevig, maar door al meteen 3 penalty’s te geven maakte de scheidsrechter wel duidelijk waar de grenzen lagen. Sonja van Hamond benutte de penalty voor Zephyr en bracht de stand op 1-2. Daarna kon KPJ Beek en Donk een gaatje slaan naar 1-4 maar dat liet Zephyr niet gebeuren en vocht zich mooi terug naar 5-5 met doelpunten van Anouk van Os, Sabrina Timmermans en Sonja van Hamond. Hierna deed KPJ Beek en Donk er een tandje bij en had Zephyr veel balverlies waardoor de ruststand op 5-9 kwam.

Coach Ad Martens wilde dat de hoeken uitgedekt zouden worden, dus geen bal zouden krijgen. Daarnaast wilde hij dat de dames in de aanval het systeem inzetten dat ze getraind hadden. Het uitdekken van de hoeken wierp z’n vruchten wel af! Helaas kon dat van het systeem in de aanval niet gezegd worden, dat kwam niet tot uiting. Tot 7-11 bleven de teams om en om scoren. Met aan de kant van Zephyr doelpunten van Kelly Engels en Sonja van Hamond. Helaas kon KPJ Beek en Donk door balverlies van Zephyr en af en toe de hoek toch even loslaten uitlopen naar 7-14 voorsprong. Maar door meer dan uitstekend keeperswerk van Esther van Eggelen en goede druk door opbouwsters kon Zephyr ervoor zorgen dat KPJ Beek en Donk niet meer scoorde en dat Zephyr zelf nog 5 maal het net trof, met doelpunten van o.a. Melanie, Esther van Eggelen en Sabrina Timmermans. Eindstand werd 12-14. De dames hebben hard gewerkt en 2de helft gewonnen en dat moeten ze vasthouden voor de rest van het seizoen.

Doelpunten: Sonja van Hamond 3, Anouk van Os 3, Sabrina Timmermans 3, Ester van Eggelen 1, Kelly Engels 1, Melanie 1.

Kleine oproep dames van Zephyr zijn op zoek naar een keepster, maar speelster zijn ook altijd welkom, de dames trainen op maandag van 20:00 tot 21:00 en op woensdag van 19:45 tot 21:00 in sporthal De Dioscuren, kom gerust een keer kijken! Rolstoelhandballers zijn ook van harte welkom die trainen ook op maandagavond van 20:00 tot 21:00 in zelfde sporthal Hopelijk tot gauw in de sporthal!

De volgende thuiswedstrijd van de dames staat gepland op zaterdag  13/10/2018 om 19:30 uur in sporthal De Dioscuren.
Tip de redactie!