Wedstrijdverslag: heren Zephyr onderuit in Oss

logo-zephyr-Schijndel

Nog maar een paar wedstrijden te gaan en dan is het handbalseizoen alweer voorbij. Als middenmoter kan Zephyr nog een enkel plekje stijgen of dalen, maar de ploeg strijdt nergens meer voor en komt ook niet meer in gevaar. Afgelopen zaterdag gingen de Schijndelnaren op bezoek bij Olympia in Oss. Een team dat slechts een plekje achter Zephyr staat en dat thuis werd verslagen.

De thuisploeg speelde met veel hars aan de bal. De heren van Zephyr hadden duidelijk problemen met het vele plakmiddel en maakte daardoor veel fouten. Al konden ze Olympia wel bijbenen. De eerste helft werd getypeerd door twee sterke dekkingen. De Schijndelnaren stonden erg goed te verdedigen en keeper Rob van den Oetelaar keerde veel schoten. Maar aan de andere kant kon Zephyr het de tegenstander ook niet moeilijk maken. Zij verdedigden ook stevig en Zephyr had moeite het net te vinden. Met een kleine voorsprong voor Olympia gingen de teams rusten: 11-9.

Zephyr, Heren, Handbal

De tweede helft begon hetzelfde, maar de vermoeidheid sloeg eerder toe bij Zephyr dan bij de tegenstander. De Schijndelnaren hadden een dunne selectie en dat begon op te breken. Halverwege de tweede helft was het 18-14. Zephyr probeerde bij te schakelen, maar ging juist meer fouten maken. Er werd veel gemist en de verdediging was niet meer zo geconcentreerd als in de eerste helft. Olympia maakte er dankbaar gebruik van en ze bouwden hun voorsprong nog iets verder uit. De wedstrijd werd afgesloten met 27-20, waardoor Zephyr geen goed gevoel overhield aan het duel.