Wedstrijdverslag: drie punten voor SV Avanti’31

Logo_sv_avanti_31

Dankzij een 1 – 0 overwinning op Handel heeft Avanti’31 de drie punten op d’n Boschweg kunnen houden. Een moeizame, maar uiteindelijke verdiende overwinning voor het team van Henry van Wanrooij. Avanti’31 moest het deze middag doen zonder Jurgen van Puijenbroek, Teun van Doornik en Stef Smits. Centraal in de verdediging stond vandaag A-junior Stan Steenbakkers die een uitstekend debuut in het 1e elftal kende.

De eerste helft van de wedstrijd was rommelig van beide kanten. Balverlies aan beide kanten en veel kick-and-rush voetbal. Het duurde tot de 20e minuut voordat er een serieuze kans te zien was. Na een vloeiende aanval schoot Giel Bos namens Handel de bal over het doel van Steff van Kaathoven. Tien minuten later kreeg Koen van Engeland een levensgrote kans om Avanti’31 op voorsprong te schieten. Zijn schot ging echter over het doel van doelman Tijmen Brouwer. Vlak voor rust kreeg Handel nog een kansje om met voorsprong de kleedkamer op te zoeken, maar het bleef uiteindelijk 0 – 0.

Na rust kreeg Avanti’31 drie corners op rij. Uit de derde corner was het Said Ali Hussein die keeper Tijmen Brouwer tot een uiterste redding moest dwingen om Avanti’31 van een  voorsprong af te houden.

Het werd voor de supporters langs het veld duidelijk dat de ploeg die een doelpunt zou maken de wedstrijd zou gaan winnen. Avanti’31 probeerde met combinatievoetbal op voorsprong te komen, Handel door de lange bal te hanteren.

In de 71e minuut onderschepte Geert van Heeswijk de bal en gaf een prachtige pass op Said Ali Hussein. Deze ging op snelheid langs Jordy Beekmans en schoof de bal langs keeper Tijmen Brouwer. Handel probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren maar de verdediging van Avanti’31 kwam niet meer in de problemen. Vlak voor tijd kreeg Said Ali Hussein nog een grote kans op de 2 – 0 maar de bal ging rakelings voorbij het doel.

Na 95 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Tom Hamelaers voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week speelt Avanti’31 een uitwedstrijd tegen Boekel Sport. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur