Logo_sv_avanti_31

Avanti’31 is er zondagmiddag niet in geslaagd de tweede ronde van de nacompetitie te halen. In de thuiswedstrijd tegen Braakhuizen miste Avanti’31 in de eerste helft een penalty en zagen de blauwwitten in de 2e helft tegen 10 man evenmin kans om te scoren. Juist toen het er op leek dat er een verlenging zou komen wist Braakhuizen, met een overigens knap doelpunt, wel te scoren. Hiermee kwam er voor Avanti’31 een abrupt einde aan een sportief gezien uitstekend seizoen.

In de eerste helft was het in eerste instantie Braakhuizen dat het initiatief nam. Avanti-doelman Casper Brus moest al in de 3e minuut redding brengen toen Braakhuizen een vrije trap snel nam en daarmee gelijk één van de gevaarlijke spitsen in stelling bracht. Na het eerste kwartier kreeg Avanti’31 wat meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in een goede aanval over veel schijven. Het schot van Teun van Doornik ging maar net over het doel. In de 24e minuut kreeg Avanti’31 een wel heel riante kans om op voorsprong te komen. Sam Habraken werd aangespeeld op de rand van de 16 meter. Hij zette een actie in en doelman Youri van Tilburg wist niet anders te doen dan Sam Habraken onreglementair te stuiten met als gevolg een gele kaart voor de keeper en een penalty voor Avanti’31. Geert van Heeswijk zette zich achter de bal, maar zijn inzet was en niet ver genoeg in de hoek en vooral veel te slap, waardoor doelman van Tilburg zijn fout kon recht zetten door de penalty te keren. Enkele minuten later was er nog een kans voor Sam Habraken, maar zijn schot ging naast het doel. In de 42e minuut moest Casper Brus tweemaal op rij redding brengen om Braakhuizen van een voorsprong af te houden. Op slag van rust kwam Braakhuizen met 10 man te staan. Aanvoerder Teun de Wit kreeg van de goed leidende scheidsrechter Ooms zijn tweede gele kaart na een overtreding op Said Ali Hussein wat voor de Wit einde wedstrijd betekende.

In de tweede helft lag het initiatief zoals verwacht kon worden bij Avanti’31. Braakhuizen had het elftal wat omgezet, en Avanti’31 zag eerst Fabian Koenen en na een paar minuten ook Renzo Brus geblesseerd uitvallen. Ondanks de overtalsituatie wist Avanti’31 het de verdediging van Braakhuizen echter niet bijzonder moeilijk te maken. Het elftal bleef volharden in het zoeken van de vrije man in het centrum, waar de verdediging van Braakhuizen geen enkele ruimte weggaf. De grootste kans kwam in de 58e minuut toen uit een corner van Geert van Heeswijk doelman van Tilburg het schot van Sam Habraken niet vast wist te houden. De inzet in de rebound werd vervolgens door de doelman goed gekeerd. In de 81e minuut kwam er een duidelijke waarschuwing van Braakhuizen, het schot van de rechterspits ging maar rakelings naast het doel. Juist toen iedereen dacht dat de wedstrijd in een verlenging zou gaan eindigen, was het Anthony de Haan die de wedstrijd besliste. Met een sterke actie passeerde hij twee verdedigers en met een strak schot in de verre hoek werd ook Casper Brus kansloos gelaten.

Braakhuizen treft nu in de tweede ronde FC Engelen en Avanti’31 kan aan de zomerstop beginnen. Vastgesteld kan worden dat het elftal, voor het eerste jaar onder leiding van Henry van Wanrooij, een meer dan prima seizoen heeft afgewerkt. Volgend seizoen speelt Avanti’31 opnieuw in de 3e klasse, maar of dat net als dit seizoen in de regio Den Bosch (Zuid 1) met een aantal aantrekkelijke derby’s wordt of dat we volgend seizoen terug gaan naar Zuid 2 (met mogelijk wedstrijden in Noord Limburg) moet nog worden afgewacht.

 

 

Tip de redactie!