Vrijwilligers gezocht voor Steunpunt Vrijwilligerswerk

logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij. Wij brengen hulpvragenden en hulpaanbieders in contact met elkaar.  Daarom zijn wij steeds op zoek naar mensen die anderen willen helpen of  wat willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode.  Voor vrijwel iedereen zijn er geschikte vacatures en bezigheden. Deze keer speciale aandacht voor:

 Vijwilligerswerk bij Kentalis: Doe één keer in de maand vrijwilligerswerk in het weekend!

Als vrijwilliger werk je met mensen die een auditieve of communicatieve beperking hebben. Iedere cliënt communiceert op zijn of haar eigen manier. Je hebt geen ervaring nodig met communicatievormen als gebaren, picto’s of vingerspellen. Als het nodig is, helpt Kentalis jou.

Zo is Kentalis bijvoorbeeld op zoek naar een vrijwilliger voor:

  • Een hele sociale jongeman die ondanks zijn slechthorendheid goed kan spreken. Hij zoekt een vrijwilliger om iets gezelligs mee te doen zoals naar de bioscoop, een drankje doen of bowlen.
  • Een vrijwilliger op een woongroep die helpt bij allerlei activiteiten zoals koken, fietsen, wandelen en zwemmen. M.a.w. zorgen dat bewoners deel kunnen nemen aan allerhande activiteiten.
  • Een 42-jarige dove jongedame die graag 1 keer per week beweegt door wandelactiviteiten in stevig tempo of op de tandemfiets. Zij communiceert via gebaren en vingerspellen, ondersteund door schrift en pictogrammen.

Dit alles in Schijndel.

Vrijwilligerswerk bij Kentalis heeft veel voordelen: Je maakt het verschil in het leven van cliënten.

Je krijgt goede begeleiding. Je kunt cursussen volgen (bijvoorbeeld Nederlandse Gebarentaal).

Je krijgt reiskostenvergoeding. Je krijgt leuke attenties, bijvoorbeeld op de jaarlijkse vrijwilligersdag. Je krijgt veel waardering. En er is een WA-verzekering en een collectieve ongevallenverzekering afgesloten voor vrijwilligers.

(Vacaturenummer: 20012)

Denkt u, dit kan wel iets voor mij zijn, bel ons dan even:  073 – 5441400 of mail ons: vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl

Graag maken wij u attent op onze website (www.welziindemeierij.nl) waar u  meer informatie kunt vinden over deze en allerlei andere vacatures en activiteiten.

Gebarentaal
Tip de redactie!