logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij. Vanuit die positie zijn wij steeds op zoek naar mensen die anderen willen helpen of wat willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode. Voor vrijwel iedereen zijn er geschikte vacatures en bezigheden. Deze keer besteden wij speciale aandacht aan enkele van deze vacatures.

Medewerker Dierenambulance

De vrijwilligers van de dierenambulance halen voornamelijk gevonden dieren op. Honden en katten brengen ze naar Dierenopvangcentrum Hokazo, andere diersoorten naar andere opvangcentra. Ook brengen de vrijwilligers gewonde en zieke dieren naar de dierenarts.

Werktijden

De dierenambulance is (bij voldoende bezetting) 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Je kunt zelf je beschikbaarheid aangeven en daarop wordt een rooster gemaakt. Natuurlijk rijd je in het begin mee met een ervaren vrijwilliger.
Belangrijk is dat de vrijwilliger minimaal 18 jaar is, en wanneer deze solliciteert als chauffeur 21 jaar is en in bezit van rijbewijs B.
(Vacature 20418)

Vrijwilliger voor begeleiding en ondersteuning van bewoners van de Eekelhof

Voor diverse activiteiten worden vrijwilligers gezocht. Enkele voorbeelden van de activiteiten zijn: bezoekvrijwilliger om met een bewoner een kaartje te leggen, een kopje koffie te drinken of gewoonweg een gesprekje te voeren. Ook voor een bezoek aan het zwembad worden vrijwilligers gezocht om de mensen te begeleiden en te helpen met uit- en aankleden. Tevens worden er vaak mensen gezocht voor de begeleiding van een kaartmiddag of een vrouwenmiddag.
(Vacature 20302)

Vrijwilliger Taalcafé

Helpen met het oefenen van de Nederlandse taal (o.a. door middel van spelletjes) bij mensen van buitenlandse afkomst.

Werktijden:

Maandag van 09.00-11.15 uur (met nabespreking achteraf)
Gewenst is:
– Affiniteit met lesgeven in de Nederlandse taal
– Een Open Mind, flexibiliteit, geduld
(Vacature 20268)

Meer weten ? Neem dan gerust contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij . U kunt ons bellen (073 – 5441400) of mailen ( vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).
Kijk ook eens op onze website (www.welzijndemeierij.nl). Daar is meer informatie te vinden over deze en allerlei andere vrijwilligersactiviteiten.

't Spectrum

 
Tip de redactie!