In februari start Welzijn De Meierij met de uitvoering van de VoorleesExpress in Schijndel. Dat is een erkend landelijk leesstimuleringsproject waarbij jonge kinderen (2-8 jaar) met een taalachterstand

20 weken lang thuis worden voorgelezen. Om dit voorleesritueel ook bij gezinnen in Schijndel te introduceren is Welzijn De Meierij op zoek naar 10 vrijwillige voorlezers.

Wat doet een voorlezer?

Voorlezers lezen 20 weken lang één uur per week voor bij kinderen van hun voorleesgezin. Het is een vast moment, maar dag en tijd is in overleg. Je laat de ouders en kinderen langzaam wennen aan interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Met je gezin kijk je hoe het voorlezen het beste past bij hun thuissituatie en hoe zij hier het beste hun eigen ritueel van kunnen maken. Je betrekt de ouders erbij en geeft hen handvatten om zelf voor te lezen en (bibliotheek)boeken in huis te halen. Je wordt voorafgaand aan die 20 weken getraind in het interactief voorlezen. Gedurende de 20 weken word je begeleid door je coördinator om ervoor te zorgen dat het voorlezen voor iedereen een leerzame maar vooral ook hele leuke en plezierige ervaring is.

Functieprofiel voorlezer

Je bent minimaal 18 jaar, hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je bent enthousiast over (voor)lezen en boeken en je hebt affiniteit met kinderen en door je open houding ben je in staat gemakkelijk te communiceren met verschillende doelgroepen. Voorlezers moeten een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen overleggen, de kosten hiervoor worden vergoed.

 Aanmelden

Heb je vanaf februari 20 weken tijd en zin om deel te nemen aan dit leuke project en voldoe je aan het functieprofiel? Neem dan contact op met Cherdine van Zutphen, email c.zutphen@welzijndemeierij.nl, telefoon 0735441400.

Zie ook www.voorleesexpress.nl
Tip de redactie!