Volop voetbal bij RKSV Schijndel/DeWit dit weekend: ‘Dag der Kampioenen’

Logo_RKSV_Schijndel

Dit weekend wordt op het Zuideinderpark bij voetbalvereniging Schijndel/De Wit de ‘Dag der Kampioenen’ georganiseerd. Op zaterdag en zondag zullen er de district finales gespeeld gaan worden met de 6 teams die de beker hebben gewonnen in het district Zuid II

District Beker Finale

De KNVB kent zes districten (Noord, Oost, West I, West II, Zuid I en Zuid II) in het Nederlands amateurvoetbal. Deze zes districten organiseren allemaal hun eigen district beker wedstrijden, die worden afgesloten met het spelen van de finale. District Zuid II bestaat weer uit zes regio’s. Schijndel/De Wit speelt zelf in regio 2 van district Zuid II. Om mee te mogen doen aan de district beker finale, moet een pupillen team eerst minimaal tussen de 6 en 8 voorronden gespeeld- en dus gewonnen hebben, om zich regio kampioen te mogen noemen en dus te plaatsen voor de district beker finale. Bij de junioren bestaat geen regio finale, maar wordt er vanaf de tweede bekerronde ‘knock out’ gespeeld tot aan de district finale.

‘Dag der Kampioenen’

Tijdens de ‘Dag der Kampioenen’ worden alle district Zuid II beker finales (op zaterdag en zondag) van de pupillen (D, E, en F sectie), meisjes secties en junioren (A, B, en C) teams gespeeld. Er zullen in totaal 60 teams strijden in de verschillende finales over de twee dagen. De eerste wedstrijden starten op beide dagen om 10.00 uur en de laatste wedstrijden zijn om 15.15 uur gepland. Direct na afloop van de verschillende finales volgt de prijsuitreiking.

De entreeprijs tot het sportpark is op beide dagen gratis.

Sportieve uitdaging

RKSV Schijndel/De Wit is de sportieve uitdaging aangegaan om samen met de KNVB Zuid II, de ‘Dag der Kampioenen’ mogelijk te maken. Er worden vele bezoekers per dag verwacht tijdens dit voor veel jeugdteams sportief hoogst haalbare evenement. RKSV Schijndel/De Wit is er in geslaagd om aan alle gestelde voorwaarden te voldoen om het jeugdvoetbal in haar mooiste vorm te etaleren.

Voor de liefhebber van jeugdvoetbal is de ‘Dag der Kampioenen’ op 9 en 10 juni een absolute aanrader. RKSV Schijndel/De Wit is er trots op om de District Finales Zuid II dit jaar te mogen organiseren en daarmee iets moois voor het voetbal te kunnen betekenen.

Voetbal, Jeugd
Tip de redactie!