Vincentiusvereniging schijndel ontvangt 25.000 euro van Oranje Fonds

vincentje schijndel

Vincentiusvereniging Schijndel krijgt een bijdrage van 25.000 euro van het Oranje Fonds. Dit geld is bedoeld voor de bekostiging van de nieuwbouw van het pand waar de Voedselhulp in gehuisvest wordt. De Vincentiusvereniging is al sinds 1854 actief in Schijndel in de bestrijding van armoede.

Sinds juni 2007 is de wekelijkse Voedselhulp een vast onderdeel van de activiteiten van de vereniging.

De Voedselhulp is nu nog gesitueerd in het gebouw van de kringloopwinkel ’t VinCentje aan de Europalaan 40 in Schijndel. De locatie voldoet echter niet meer aan de (voedsel)veiligheidseisen van deze tijd en bovendien werd de kringloopwinkel te klein. Vorig jaar is gestart met uitbreiding en renovatie van de kringloopwinkel. Gelijktijdig  zijn de voorbereidingen voor de nieuwbouw Voedselhulp opgestart  op dezelfde locatie. De renovatie van de winkel is intussen  vooral dankzij de inzet van vele vrijwilligers nagenoeg afgerond. In januari 2018 is door de firma Heijmans Timmerwerken gestart met de nieuwbouw voor de Voedselhulp. Naar verwachting worden zowel de nieuwbouw als de gerenoveerde winkel in april 2018 officieel geopend.

25 gezinnen

Frank van Geffen, voorzitter van de Vincentiusvereniging Schijndel, is erg blij met de bijdrage van het Oranje Fonds: “Met deze bijdrage en de donaties van fondsen, ondernemers en particulieren uit Schijndel zijn we in staat een adequate ruimte voor onze Voedselhulp te realiseren. De wekelijkse voedselhulp aan op dit moment zo’n 25 gezinnen in Schijndel, vormt een belangrijk onderdeel van onze activiteiten in het kader van armoedebestrijding. Met de nieuwbouw kunnen we nog vele jaren vooruit.”

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder meer gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.
Tip de redactie!