Vierdaags internationaal documentairefestival ‘Beholders; documentary dialogues’

Op 10 oktober start de eerste editie van ‘Beholders; documentary dialogues’. Dit is een vierdaags internationaal documentaire festival in Meierijstad. Een stad van dertien dorpen, een festival met meer dan twintig locaties in heel Meierijstad. Vanuit twaalf landen komen 22 makers naar Meierijstad om het gesprek aan te gaan met de bezoekers over hun documentaires.

“Wat zie jij?”, zegt initiatiefnemer Willem Wouters. “Ervaar de werkelijkheid van anderen en word je bewust van je eigen realiteit.” Een vraag die tijdens het festival veelvuldig gesteld gaat worden door Tim Haars. Samen met filmmaker Rémy Cadier gaat hij vier dagen lang op zoek naar de verhalen van de makers, de bezoekers en de bijzondere locaties. Van de oude zuivelfabriek in Erp, het jongerencentrum in Sint-Oedenrode, het City Theater in Schijndel tot de theaterzaal de Blauwe Kei in Veghel. Tim Haars: “Bekijk het door andermans ogen en zie meer. Daarom, documentaire.”

Meer informatie over het programma van Beholders en de locaties waar de documentaires draaien staat op www.beholders.nl.
Beholders-BeautifulThings-Poster

Tip de redactie!