Unicum bij Schijndel DE WIT – Constantia: tweeling scoort in één wedstrijd

Logo_RKSV_Schijndel

De vraag voorafgaand aan de wedstrijd was of Schijndel/DE WIT een pauze van bijna drie weken goed was doorgekomen. De laatste competitiewedstrijd was immers op 22 april jl. en in de tussenliggende periode werd slechts een keer serieus geoefend tegen tweedeklasser RKVVO. Zondag kwam Constantia uit Wanroij op bezoek op het Zuideinderpark. Een tegenstander waar eerder in de competitie met 2-0 van werd gewonnen.

Schijndel/DE WIT begon scherp en goed aan de wedstrijd. Binnen drie minuten had het al raak kunnen zijn. Een actie van rechtsbuiten Tommie van Schijndel bracht de bal bij Martijn van Grinsven, die de bal panklaar legde voor Stan Guns. Zijn schot spatte uiteen op de lat. De lat vormde acht minuten later opnieuw een sta in de weg bij een vrije trap van Brent Blummel. Nadat Tjeerd Pijnenburg zijn schot gestopt zag worden door de Constantia-keeper, leek het tijd te worden voor een eerste doelpunt voor de thuisploeg . In de 29e minuut was het dan ook raak. Uit een corner wist Martijn van Grinsven met een prachtige kopbal de score te openen: 1-0. Vier minuten was het opnieuw raak. Een uittekende pass van Stan Guns vanaf de eigen speelhelft bereikte Brent Blummel, die met een bekeken schuiver in de verre hoek de keeper van Constantia het nakijken gaf: 2-0. Schijndel/DE WIT had de score voor de rust een nog mooier aanzien kunnen geven als men minder slordig met de geboden mogelijkheden had omgesprongen. Met een stand van 2-0 gingen beide partijen de rust in.

In de tweede helft wederom een dominant Schijndel/DE WIT. Veel balbezit voor de geelblauwen, met weinig cadeautjes voor de tegenstander, maar met te weinig ‘diepte’ in het spel wat nauwelijks leidde tot kansen of gevaar voor het doel van Constantia. In 70e minuut bracht trainer Henry van Alebeek de van een blessure herstelde Tijn Niemeyer voor Tommie van Schijndel en nog vijf minuten later Björn Blummel voor Martijn van Grinsven. Deze wissels vormden de opmaat voor een uniek gebeuren in de clubgeschiedenis van Schijndel/DE WIT. In de 85e minuut werd Björn Blummel prima aangespeeld en vrijgespeeld door Tijn Niemeyer. En wat zijn tweelingbroer in de eerste helft lukte, namelijk scoren, wist Björn ook te doen. Zijn schot was onhoudbaar voor de Constantia-goalie: 3-0.

Zover bekend is dit de eerste keer dat een tweeling scoort tijdens een officiële senioren competitiewedstrijd van Schijndel/DE WIT. In de jeugd hebben beiden wel vaker weten te scoren in één wedstrijd, maar nog niet eerder was dit gelukt bij de senioren. Een mooi feitje dat de geschiedenisboeken in gaat.

De 3-0 van Björn Blummel betekende meteen de eindstand van deze wedstrijd. Met deze uitslag heeft Schijndel/DE WIT laten zien dat een periode zonder competitiewedstrijden goed is overbrugd. Schijndel/DE WIT ligt met dit resultaat nog steeds op koers om een goede uitgangspositie te verkrijgen voor de nacompetitie. Volgende week wacht een lastige horde: uit naar Boekel Sport.