Topfilm ‘Lion’ in het City Theater

Filmclub Schijndel

Op dinsdag 3 oktober draait Filmclub Schijndel de ontroerende speelfilm Lion in het City theater. Lion is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Saroo Brierley, door hem beschreven in het boek: “A long way home”.

Als 5-jarig jongetje komt Saroo per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen.Dit leidt tot een zoektocht waarbij de kleinste details uit zijn geheugen als leidraad dienen. En, zoals hij zelf zegt, was het een zoektocht ‘naar een naald in een hooiberg, maar de naald was er! Alles wat er in de wereld is, is onder een klik van een toets te vinden, maar je hebt wel doorzettingsvermogen nodig’. Gespeeld door een sterke cast (o.a nicole Kidman) met prachtige beelden van Tasmanië en India wordt een genuanceerd beeld geschetst van het leven van een adoptiekind.

De filmvertoning start om 20.30 en is voor iedereen toegankelijk: voor leden van de filmclub gratis en niet-leden betalen 7,50 euro. Reserveren is niet nodig. Meer informatie over de film, over lidmaatschap en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl
Tip de redactie!