Thema-film bij Filmclub Schijndel: bipolaire stoornis

Filmclub SchijndelDe thema-film die Filmclub Schijndel 21 februari vertoont gaat over een vader met een bipolaire stoornis. Iemand met een bipolaire stoornis maakt manische of hypomane perioden en depressieve perioden door, afgewisseld met klachtenvrije perioden. In de speelfilm besluit de vader de zorg van zijn twee kinderen op zich te nemen zodat zijn vrouw haar studie kan afmaken. Het is een hartverwarmend verhaal geworden.
In de film passeren een groot aantal maatschappelijke issues de revue. Naast stigmatisering van de ‘mentaal zieken’ kaart de regisseur ook emancipatie (huisvaderschap en werkende vrouw) en statusongelijkheid aan. Bipolariteit wordt in deze speelfilm in alle dimensies in beeld gebracht. Door een veelheid aan thematiek er is niet altijd ruimte om die volledig uit te werken. De speelfilm roept op om niet te (ver)oordelen. Niemand kiest voor een mentale stoornis. Het overkomt mens en systeem. De speelfilm brengt een zwaar onderwerp op een realistische doch licht verteerbare manier onder de aandacht.
De thema-film wordt vertoond op dinsdag 21 februari in Het Gasthuis, aanvang 20.00 uur. De speelfilm is voor eenieder toegankelijk. Leden betalen 5,5 euro en niet-leden 7 euro maar met strippenkaart 6 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website www.schijndelfilm.nl.
Tip de redactie!