Studio Hooi wil groot kunstwerk maken in Wijbosch “Hart van Wijbosch”

Studio Hooi uit Wijbosch heeft iets leuks bedacht om deze tijd waarin we alleen maar vervelende en verdrietige verhalen horen, toch op een zinvolle, leuke en creatieve wijze door te komen. Petra Nuijten van Studio Hooi wil inwoners van Wijbosch betrekken bij haar kunstproject om een groot nieuw kunstwerk te gaan maken in en voor Wijbosch. Het project heeft dan ook de toepasselijke naam gekregen “Hart van Wijbosch”.

Wat is de bedoeling?

Petra wil samen met zoveel mogelijk inwoners van Wijbosch hartjes gaan maken van klei en die in 1 groot verbindingskunstwerk verwerken. Als je meedoet maak je eerst een hart van klei welke je vervolgens kunt versieren of voorzien van een mooie boodschap. Heel het gezin kan hier aan meedoen en als je de smaak te pakken hebt kun je ook nog een hartje voor jezelf maken.

Ben je niet zo creatief, maar vind je het wel leuk om mee te doen op de website staan een aantal instructiefilmpjes zodat je toch een mooi hartje kunt maken.

Wat gaat er met de hartjes gebeuren als ze ingeleverd zijn?

Als je de hartjes weer in de speciaal daarvoor bestemde bak bij studio Hooi hebt ingeleverd, gaat Petra ze na 24 uur naar binnen halen en de hartjes laten drogen om ze vervolgens af te bakken en daarna de glazuren. Alle hartjes die klaar zijn worden verwerkt in een groot kunstwerk dat later ergen in Wijbosch zal komen hangen. Het zal waarschijnlijk een paneel worden waarin de hartjes worden verwerkt.

Hoe kun je meedoen?

Als je het leuk vind om mee te doen kun je een bericht via sms of whatsapp sturen naar Petra: 0657336197 met je naam, het aantal (want je hele gezin mag natuurlijk mee doen) en je adres. Je krijgt dan een bericht terug waarin we betaling en levering afspreken. Je kan ook bellen of mailen: studiohooi@outlook.com

Wat zijn de kosten?

Om deel te kunnen nemen aan het project gaat Petra zorgen voor pakketjes met klei. Omdat er kosten verbonden zitten aan de aanschaf van de klei en het afbakken van de hartjes is Petra genoodzaakt om een kleine bijdrage te vragen. Deelname kost €2,- per hartje.  Wil je ook voor jezelf een hartje maken bestel dan meerdere pakketjes klei. Zorg er dan ook voor dat je bij het inleveren van je hartjes, er een briefje zit bij het hartje dat je voor jezelf hebt gemaakt. Je krijgt dit hartje dan terug als het gebakken is zodat je het zelf kan schilderen.

Meer informatie over dit project?

Kijk op de website: www.hartvanwijbosch.nl Hier vind je alle informatie over dit project en een aantal instructiefilmpjes. Je kunt ook kijken op de Facebookpagina: HartvanWijbosch




 

Tip de redactie!