Stichting Buitengewoon Bijzonder teleurgesteld in de gemeente Meierijstad

Namens de stichting Buitengewoon Bijzonder heeft Melanie Kastelijn gereageerd op het persbericht dat de gemeente Meierijstad gisteren heeft verstuurd naar de de media. In dit persbericht geeft de gemeente aan dat er een subsidie wordt toegekend aan de stichting Buitengewoon Bijzonder, waardoor Aqua Health ook in het komende seizoen door kan met het geven van zwemlessen aan kinderen met een beperking.

In een reactie op Facebook laat de stichting weten teleurgesteld te zijn in de gemeente.  Hieronder de integrale reactie zoals deze op Facebook te lezen is:

“Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat de Gemeente Meierijstad een persbericht naar buiten heeft gebracht met daarin de mededeling dat de zwemlessen van Stichting Buitengewoon Bijzonder (Aqua Health) gewoon door kunnen gaan omdat er een subsidie wordt toegekend voor komend seizoen.

Wij zijn hierdoor overvallen en teleurgesteld in de gemeente Meierijstad.  De communicatie hierin is eenzijdig geweest.We hebben het bericht in eerste instantie via de media moeten vernemen en zijn hierin niet gehoord.  We hebben dan ook meteen de gemeente om opheldering gevraagd.  De hoogte van de toegekende subsidie is te laag en de berekening van de totstandkoming van het bedrag ontbreekt. Het is echt onmogelijk om met deze toegezegde subsidie de zwemlessen voort te kunnen zetten.

We worden als Stichting Buitengewoon Bijzonder nu in een onmogelijke situatie geplaatst door deze mededeling. Gemeente Meierijstad wil de mensen laten geloven dat er een oplossing is. Maar de oplossing is niet passend.  We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe erg we het vinden dat de Gemeente Meierijstad dit persbericht naar buiten heeft gebracht zonder dat we een tegenreactie hebben kunnen geven.

We zijn ons ervan bewust dat dit grote impact heeft voor u en uw kind(eren). We hopen nog steeds op een goede, passende oplossing.

De komende dagen zal er in de media misschien wel veel gesproken worden over dit onderwerp. We beloven u zodra er meer duidelijkheid is, we het u zo snel mogelijk laten weten.  We willen u vragen om de informatie in de media niet klakkeloos te delen en voor waarheid aan te nemen. Zodra er meer bekend is laten WIJ u dat weten.  We willen geen valse hoop wekken en betreuren dan ook enorm dat dit zo is gelopen. Wij hopen op uw begrip!

Met vriendelijke groet,Melanie Kastelijn namens Stichting Buitengewoon Bijzonder” 

Het is dus duidelijk dat er op dit moment nog allerminst zekerheid is omtrent het voortbestaan van de zwemlessen van Aqua Health. Zodra er meer bekend is over de definitieve oplossing laten wij dat uiteraard via deze website weten.

Zwemmen, Zwembad

 

Tip de redactie!