logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij is steeds op zoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende vragen in Schijndel en Sint-Oedenrode. Ditmaal lichten wij twee vacatures toe waar men dringend op zoek is naar meerdere vrijwilligers:

 Vrijwilliger dierenparken

Schijndel kent een drietal dierenparken; Hertenpark De Beemd, Dierenpark Plein (Schapenwei) en Dierenpark Veronicapark. Voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden, zoals voederen, eieren rapen, schoonmaken en andere klussen zijn zij opzoek naar vrijwilligers.

Dierenpark, Veronicapark

Uitgelicht: Dierenpark Plein

Dierenpark Plein is een klein parkje in wijk Plein, gelegen aan het Verdipad in Schijndel met enkel boerderijdieren (schapen, geiten, konijnen, eendjes, kippen en varkens). Ongeveer twee jaar geleden is er een nieuwe stal gerealiseerd en sindsdien is de organisatie bezig om het parkje steeds mooier en attractiever te maken. Op dit moment is er dagelijks iemand in de ochtend aanwezig om de dieren te verzorgen. Gedurende deze tijd is de poort van het parkje open en mogen kinderen onder begeleiding van volwassenen onder eigen verantwoordelijkheid het park betreden. Datzelfde geldt ook in de middag als de schapen en geiten in de stal worden gezet voor de nacht. Als we voldoende vrijwilligers hebben willen zij wellicht standaard een middag in de week het parkje openstellen voor publiek. Ook willen zij op speciale dagen een middag open gaan, zoals bijvoorbeeld Lammetjesdag of op Dierendag.

Dierenpark Plein is op zoek naar vrijwilligers die het parkje en zijn dieren willen helpen verzorgen en ondersteunen. Zij zijn op zoek naar vrijwilligers die één of meerdere van de volgende taken op zich willen nemen zoals bijvoorbeeld eieren rapen, dieren voederen, hokken verschonen, stoepje vegen, kleinere en grotere klussen, onderhouden eendenvijver, periodiek erfonderhoud.

(vacaturenummer 18946)

 Vrijwilligers fietsexamen Schijndelse basisschoolleerlingen

Veilig Verkeer Nederland- Schijndel is dringend op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning willen bieden aan het fietsexamen op maandag 14 mei tussen 8.00-14.00uur. Vrijwilligers zullen dan posten bemannen en controle uitoefenen op de rijvaardigheid van de kinderen in het verkeer. Ook zijn er mensen nodig voor eventuele fietsreparaties. (vacaturenummer: 19874)

Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij; u kunt bellen (073 – 5441400) of mailen (vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).
Bezoek ook onze website voor alle andere vacatures en activiteiten (www.welzijndemeierij.nl).
Tip de redactie!