Juul Schellekens tweede en Sandra Schellekens derde van Brabant

SWNZ
Foto: SWNZ

Zaterdag 15 september was de laatste open water wedstrijd van het seizoen in Lith. SWNZ was aanwezig met maar liefst dertien zwemmers, die veelvuldig in de prijzen vielen. In de ploeg ook drie Schijndelse zwemmers.
Juul Schellekens zwom naar de derde plaats op de 500 vrij bij de meisjes minioren 4 en 5 (2007-2008) met een verbetering van haar persoonlijke record met driekwart minuut. In het klassement om de Brabantbekers behaalde de zwemster de tweede plaats.

Sandra Schellekens zwom op de kilometer vrije slag een volle minuut sneller dan bij de open water wedstrijd in Vught een week eerder en dat leverde de vijfde plaats in de wedstrijd op bij de dames 30-39 jaar. In het Brabants klassement behaalde ze de derde plaats. Rob van de Ven verbeterde zijn persoonlijke record op de kilometer schoolslag met maar liefst veertig seconden en werd vierde. Die klassering behaalde hij ook in het Brabants klassement.

Ook veel andere SWNZ-zwemmers vielen in de prijzen. Rafke Bakker werd in Lith tweede op de 250 meter vrije slag voor de zwemmers tot en met 9 jaar. In het Brabants klassement was er de overwinning voor Rafke. Bij de kilometer vrije slag voor junioren (2004, 2005 en 2006) werd Iris van der Aa nipt tweede, maar was er wel de overwinning in het Brabants klassement. Op het podium werd ze geflankeerd door de één jaar jongere Puck Bakker die de derde plaats behaalde over vier wedstrijden. In Lith werd ze achtste in haar tweede tijd ooit. Later op de middag werd ze vierde op de 500 vrij en was ze anderhalve minuut sneller dan haar PR uit 2016. Jelle Rutten (niet aanwezig in Lith) werd vijfde in de Brabantbeker bij vrije slag voor junioren 3 en 4. Ook op de schoolslag junioren viel SWNZ in de prijzen. Aukje Rutten zwom naar de tweede plaats in de Brabantbeker, mede dankzij een verbetering van haar persoonlijke record op de 500 school met maar liefst vijftig seconden. Ze werd zevende in Lith.

Iris Verheij werd zaterdagmiddag vijfde met een PR van vier tellen. Anne van der Aa was overtuigend de beste Brabantse jeugdzwemster in het schoolslagklassement. Lisa Verheij werd tweede. Beide dames zwommen in Lith de twee kilometer schoolslag. Lisa werd derde en Anne vierde, beiden met een PR van zo’n drie minuten. Jesse Hoksbergen zwom zijn snelste tijd van het seizoen op de kilometer vrije slag en werd vijfde bij de jeugd. In het Brabants klassement eindigde hij als derde.

Tot slot kwamen er ook twee senioren in actie op de vrije slag. Kim de Laat was bijna twee minuten sneller dan vorig jaar op deze locatie op de kilometer en werd tiende. Guy Huijsmans verbeterde zijn persoonlijke record met een volle minuut en werd zevende. In het klassement om de Brabantbekers werden ze respectievelijk vierde en vijfde. In het verenigingsklassement was er een vierde plaats voor SWNZ.

Vanaf komend weekend starten de binnenwedstrijden weer, met een wedstrijd voor masters in Nijmegen en een wedstrijd voor de jeugd in Uden.
Tip de redactie!