Wedstrijdverslag RKSV Schijndel JO13-2: behaalt en viert uitbundig kampioenschap

Logo_RKSV_Schijndel

Met een geweldige serie van liefst negen gewonnen wedstrijden is afgelopen zaterdag JO13-2 ongeslagen kampioen geworden, en dat twee wedstrijden voor het einde van de competitie.

De hele week was de oplopende spanning bij de spelers en begeleiding merkbaar. Natuurlijk stonden we er goed voor (7 punten voorsprong met nog 3 wedstrijden te gaan), maar we wilden graag het kampioenschap bij de eerste de beste kans binnenhalen. We trainden lekker en om de vele supporters en spelers te motiveren werd een spannend filmpje gemaakt en gedeeld.

In onze kampioenswedstrijd ontvingen we nummer 3 van de ranglijst, Margriet uit Oss. We kenden de ploeg uit de zaalvoetbalcompetitie maar het is altijd afwachten hoe een team zich op het veld houdt. Margriet speelde in de opstelling die we ook verwachtten met een sterke spits als aanvalsleider. We probeerden in ons aanvalsplan die spits zoveel mogelijk te isoleren en hoog druk te zetten bij de tegenstander. Met de nodige geel blauwe rookbommen begon de wedstrijd op het Schijndelse hoofdveld.

Sam maakte aan alle spanning al snel een einde door al na een paar minuten een goede aanval met een mooi intikkertje af te ronden: 1-0. Deze snelle goal inspireerde ons tot nog meer druk zetten op Margriet, die amper nog kon uitverdedigen. Uit zo’n moment was het Thijs die slordig uitverdedigen van Margriet netjes kon afstraffen. Na zo’n 10 minuten stond dus al de 2-0 op het nieuwe scorebord van Schijndel.

We bleven Margriet onder druk houden waarbij Lenn in het 16-metergebied ging pingelen. Snelle Lenn kon alleen met een overtreding worden tegengehouden en de scheidsrechter gaf een terechte penalty. Sam ging klaarstaan voor de strafschop, maar schoot helaas de bal keihard op de paal. Niet veel later kon Sam en zijn team toch juichen. Een verre corner van Stijn kwam terecht voor de voeten van Sam die van ver buiten de 16 prachtig uithaalde in de linkerbovenhoek. 3-0, wat een luxe al zo vroeg in de wedstrijd. Nog voor de rust werd het 4-0, na goed opkomen van David vanaf het middenveld die hij zelf met links kon afronden.

Na de rust zakte het niveau wat in, maar we hadden ook zoveel energie gegeven in de eerste helft en bovendien hadden we nu de harde wind nu van voren. We spraken af meer over de grond te spelen. En dat lukte ook met twee mooie goals; Justin rondde knap af na een mooie steekpass van Thijs en David scoorde na een corner zijn tweede, en onze zesde goal van de dag. In de tweede helft kwam Margriet wat vaker in de buurt van onze keeper Thomas, die slechts een keer een bal uit het net moest vissen. Na een buitenspel misverstand bij onze verdediging schoot de Osse spits Djoi de bal keihard in de hoek achter Thomas: 6-1. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd schoot opnieuw Sam met een knap afstandsschot de 7-1 eindstand op het scorebord.

De goed leidende scheidsrechter Rico Schuurmans floot na 60 minuten de wedstrijd af en alle spelers gingen juichend naar elkaar toe. Kampioen! Met het nodige vuurwerk en (kinder) champagne vierden we het kampioenschap op het veld. Maar ook trainers en coach vielen elkaar in de armen. Traditioneel eindigden het team en begeleiding in wedstrijdkleding onder de douche. Daarna was het tijd voor een ritje op de platte kar door Schijndel. De shirts gingen uit en we zwaaiden naar de supporters langs de kant, en gingen op de tonen van de Snollebollekes van links naar rechts op de platte kar. Bij terugkomst werd het team nog uitgebreid gehuldigd op het podium in de kantine waarbij ‘de Kaat’ nog een geweldig woordje voor iedere speler en trainer overhad. Met de nodige confetti en drank bleef het nog lang onrustig in de Schijndelse kantine.

Een fantastische prestatie van het hele team; natuurlijk spelen er talentvolle jongens in dit team maar het wordt toch gekenmerkt door de wil om steeds te blijven leren tijdens trainingen en wedstrijden, beter te willen worden en de discipline om te luisteren naar de aanwijzingen van de staf. We bedanken niet alleen de spelers en staf maar ook onze sponsor Medicentrum Schijndel, de sfeermoeders, de wasmoeders, grensrechters, supportersvereniging en bestuur van RKSV Schijndel voor de steun tijdens het seizoen en het kampioenschap.

Maar het seizoen is nog niet ten einde: we spelen nog twee competitiewedstrijden en aanstaande woensdag de kraker in de halve finale voor de beker tegen Boekel Sport.