Schijndel bruist ook deze zondag!

Ook op zondag staat Schijndel bol van de evenementen; ook vandaag is er weer van alles te beleven! Er is voor iedereen wel iets te doen, van sportwedstrijden tot open dagen. Dankzij vele vrijwilligers laten diverse verenigingen en instellingen weer zien wat voor actieve gemeente Schijndel is.

Paragames

Voor de elfde keer wordt dit weekend een sportdag voor mensen met een beperking. De sportdag is bedoeld om mensen met een lichamelijke/geestelijke beperking of chronische zieken te laten sporten en zo kennis te laten maken met aangepast sporten of bewegen. Zondag 26 december zullen de Paragames op diverse locaties in Schijndel worden gehouden.

• Darten op sportpark De Molenheide Avantilaan 2
• Biljarten op sportpark De Molenheide Avantilaan 2
• Rolstoeltennis bij Tennisvereniging de Hopbel, Rooieseheide 12
• Zwemmen bij Zwembad De Molen Hey Avantilaan 1
• G-Voetbal op sportpark De Molenheide Avantilaan 2

Open dag Winery & Herbs

Winery & Herbs, organiseert op zondag 26 mei een open dag voor jong en oud. Activiteiten en proeverijen gericht op het thema Vlierbloesem geven invulling aan deze dag.  De middag duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur en vindt plaats bij bedrijf Winery & Herbs, Boxtelseweg 23 in Schijndel. Activiteiten zoals kruidenzakjes maken en geleide rondleiding passen daarbij. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Koffie, kruiden-thee en Vlierbloesemlimonade staan klaar samen met onder andere zelfgemaakte Vlierbloesempannenkoekjes en andere lekkernijen. Ook een eigentijdse natuurlijke HUGO van Winery & Herbs is te proeven.

Truckrun

Op zondag 26 mei vindt dit jaar de Truckrun plaats. Met ongeveer 100 trucks zal er in de omgeving van Schijndel rondgereden worden. De dag zal van ongeveer 10:00 tot 16:00 duren.

Vanaf 8.30 uur worden de chauffeurs ontvangen. Hun mindervalide gasten zijn vanaf 10.00 uur welkom in de hal bij Van Aarle Groente en Fruit. Daar is er voor de gasten iets te eten en te drinken en gezellige muziek. Voordat de tocht zal beginnen worden er foto’s gemaakt  van de mindervalide gasten voor ‘hun’ truck samen met de chauffeur. Het vertrek voor de rit door de regio is om 12:00 uur.

Open dag zorgboerderij de Heesdonck

Op zondag 26 mei 2019 is iedereen tussen 11.00 – 16.00 uur van harte welkom om kennis te maken met Vivent Dagbesteding Zorgboerderij De Heesdonck. Medewerkers en vrijwilligers van Vivent informeren bezoekers graag over de dagelijkse gang van zaken op de dagbesteding. Tijdens de open dag vinden er diverse activiteiten plaats:

• Er draait een film van foto’s van de dagbesteding
• Er zijn geoogste groenten te koop
• Speel een potje jeu de boules
• Bezoek de dierenweide
• Bekijk hoe er vis gerookt wordt
• Er wordt ook gezorgd voor gezellige muziek.

Zorgboerderij De Heesdonck bevindt zich aan de Boxtelseweg 10.

Ierse middag bij Grand cafe De Hopbel

Vanmiddag kun je bij Grandcafe De Hopbel genieten van Ierse muziek gebracht door de koren Kabelgatramblers uit Veghel en Tres Hombres uit Nuenen.  De optredens starten om 14.00 uur.

Laatste speelronde 3e klasse D (Schijndel/DE WIT, SV Avanti’31) en 4e klasse I (WEC)

Zondag wordt de laatste competitieronde afgewerkt in de derde klasse D en vierde klasse I waarin Schijndel/DE WIT, SV Avanti’31 en WEC spelen. Alle Schijndelse teams spelen een thuiswedstrijd. Je kunt dus nog een keer je favorieten team gaan aanmoedigen. Schijndel/DE WIT kan zondagmiddag definitief de tweede plaats binnen halen.
Tip de redactie!