RvS: crematorium en natuurbegraafplaats op landgoed De Denneboom mag doorgaan

De Raad van State heeft uitspraak gedaan in de zaak waarin buurtbewoners en vereniging Het Groene Hart de door de gemeente Meierijstad afgegeven vergunning aanvochten voor de ontwikkeling van een crematorium en natuurbegraafplaats op het Schijndelse landgoed Denneboom aan de Gestelseweg.

Van de gemeente Meierijstad mag er op landgoed Denneboom een uitvaartcentrum met een open aula en een crematorium komen. Daarnaast mag er een natuurbegraafplaats worden aangelegd.

Buurtbewoners vrezen dat dit zal leiden tot geluidsoverlast en verkeersdrukte maakten hier al eerder bezwaar tegen bij de gemeente en stapten na afgifte van de vergunning samen met vereniging Het Groene Hart naar de Raad van State met het verzoek om de afgegeven vergunning te vernietigen.

De Raad van State ziet echter geen reden om de vergunning te vernietigen en denkt dat het wel meevalt met de aantasting van het woon- en leefklimaat in de omgeving. Het huis dat het dichtst bij het landgoed staat,  staat immers op honderd meter van de landgoedgrens en er zit ook nog een bos tussen.

Samen met Bijnen Uitvaartsverzorging kan eigenaar van Rijckevorsel nu verder gaan met de opzet van het crematorium en de natuurbegraafplaats. Jaarlijks zullen er maximaal 450 uitvaarten met crematie of begrafenis plaatsvinden  en maximaal 600 crematies in stilte met een klein gezelschap.

 




Tip de redactie!