Logo Bibliotheek Meierijstad

Juultje Verhoef van basisschool Eerschot heeft op 10 januari de Meierijstadse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. In verband met de coronamaatregelen vond de finale niet in de Bibliotheek, maar digitaal plaats. De winnares ging de strijd aan met Dali van Grinsven van basisschool De Beemd uit Schijndel, Linus Beks van basisschool De Empel uit Erp en Guus Seuntjes van basisschool De Uilenbrink uit Veghel. Op 27 maart zal Juultje Meierijstad vertegenwoordigen tijdens de halve Brabantse finale.

In Meierijstad deden er dit jaar 26 scholen mee aan de Voorleeswedstrijd. In de finale waren er nog vier kandidaten te horen. Omstebeurt lazen zij een zelfgekozen fragment voor. De jury bestond uit wethouders Coby van der Pas en Menno Roozendaal, voormalig voorleeskampioen Fay Sanders en journalist Ties van Dooren. Na een uitgebreid beraad kroonde wethouder Coby van der Pas voorlezer Juultje uit Sint-Oedenrode tot winnaar.

De winnares las voor uit Dagboek van een muts: partystress van Rachel Renee Russell. De jury was erg te spreken over haar prettige tempo en spannende fragment. De dag na de wedstrijd werd de kampioen thuis verrast met een boekenpakket van Boekhandel Schellen.

Bibliotheek - voorleeswedstrijd
Tip de redactie!