Reuma-beweeggroep ‘De Meierij’ zoekt nog enkele leden!

Reuma-beweeggroep ‘De Meierij’ maakt momenteel een mooie groei door. Sinds het begin van dit seizoen zijn we, op veler verzoek, ook met een avondgroep gestart. Mede dankzij hulp van het Reumafonds. Onze vereniging was voorheen bedoeld voor mensen met fibromyalgie, maar inmiddels is íedereen met een vorm van reuma en die ondanks de beperkingen toch graag wil blijven bewegen, welkom.

Ons hoofddoel is dus het aanbieden van bewegen op maat voor mensen met reuma. Maar aangezien wij sinds kort ook een officiële reumapatiëntenvereniging zijn, willen wij in de toekomst ook andere activiteiten gaan organiseren, bijvoorbeeld lezingen en presentaties. Daarnaast besluiten wij het seizoen altijd al met een gezellige middag vóór aanvang van de zomervakantie.

De bewegingslessen vinden plaats door middel van ‘watertherapie’: een scala van bewegingen, in groepsverband, in verwarmd water (32°C), staand en lopende in water tot ca. schouderhoogte, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Er wordt o.a. gewerkt aan spierversterking, conditie, balans en ontspanning. Daarnaast is er natuurlijk het lotgenotencontact.

Reumabeweeggroep

Het bewegen vindt momenteel drie keer per week plaats in Zwembad ‘De Molen Hey’ in Schijndel. De meeste leden nemen één keer per week deel. Enkele leden oefenen zelfs twéé keer per week, omdat andere vormen van beweging minder passen bij hun specifieke beperkingen.  Zoals iedereen weet, staat ‘blijven bewegen’ hoog op de ranglijst van remedies om zo gezond mogelijk te blijven. En vooral voor mensen met reumatische aandoeningen geldt ‘rust roest…’

Er hebben in het nu lopende seizoen wat verschuivingen in de groepen plaatsgevonden.  De dinsdagmiddaggroep is momenteel vol met het maximale aantal leden dat wij per keer toelaten i.v.m. de beweegruimte in het bad. In de dinsdagávondgroep en de vrijdagmiddaggroep zijn wel nog enkele plaatsen vrij. Wanneer u interesse heeft, meldt u dan snel aan, want als de huidige groepen vol zijn, zullen wij voorlopig weer met een wachtlijst moeten gaan werken.

Op afspraak is het mogelijk om één gratis proefles te volgen. Daarna kunt u dan eventueel lid worden van onze vereniging: van de dinsdagavondgroep (18.00-19.00 uur) of van de vrijdaggroep (12.00-13.00 uur). De schoolvakanties zijn altijd vrij van therapie.

Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u terecht op onze website:

www.reumabeweeggroepdemeierij.nl

Voor vragen of aanmelden kunt u ook terecht bij Chantal Huijberts, 06 – 23 63 32 78. Maar bij voorkeur, stuur een e-mail naar info@reumabeweeggroepdemeierij.nl
Tip de redactie!