Elk jaar is het weer spectaculair om te zien hoe snel deelnemers naar boven klimmen in de 2 palen die klaarstaan tijdens het WK Paalklimmen in Wijbosch. Ook dit jaar kunnen deelnemers weer laten zien hoe snel ze bij de bel kunnen komen die bovenaan de paal hangt, want op 11 en 12 september gaat het evenement voor jong en oud weer plaatsvinden in Wijbosch op het terrein bij Casa del Arte.

Om het evenement door te kunnen laten gaan heeft de organisatie strikte maatregelen genomen. Zo worden er maximaal 250 mensen toegelaten op het terrein dat dit jaar afgesloten zal zijn. Om het maximum te kunnen controleren krijgen mensen bij binnenkomst een bandje en leveren dat weer in bij vertrek. Is het maximum aantal belangstellenden bereikt, dan wordt aan nieuwe belangstellenden gevraagd om te wachten of om op een later tijdstip terug te komen. Ook zijn er extra toiletwagens beschikbaar, is de routing op het terrein duidelijk zichtbaar en worden er stickers aangebracht met veiligheidsinstructies. Verder staan op diverse plekken op het terrein desinfecterende middelen.  Uiteraard is het van belang dat bezoekers ook zelf rekening houden met de maatregelen zoals het houden van afstand en thuisblijven bij klachten.  Alleen samen kan er een veilig evenement van gemaakt worden.

De organisatie in Wijbosch is er dus weer klaar voor om er weer een spectaculair en gezellig evenement van te gaan maken mat naast het paalklimmen  ook muzikaal vermaak.

 

Paalklimmen zaterdag avond
Tip de redactie!