Ongelukkige nederlaag Avanti’31 tegen BMC

Logo_sv_avanti_31

De kraker tegen BMC is zondagmiddag voor Avanti’31 uitgelopen op een kleine 1-2 nederlaag. Zeker gezien de tweede helft was een gelijkspel voor de Boschwegse formatie wel verdiend geweest. Voor het talrijk opgekomen publiek was het een spannende wedstrijd, waarin beide teams met veel inzet een sportieve strijd uitvochten.

In de eerste helft toonde BMC zich uiterst efficiënt. Uit twee kansen scoorde de ploeg uit Berlicum twee keer, waarbij de openingstreffer van Sjors van Zoggel een fraai doelpunt was na een goed uitgespeelde aanval. De gelijkmaker van Avanti’31 in de 22e minuut was ook fraai. Geert van Heeswijk mocht voor de derde keer in de wedstrijd een vrije trap nemen en met een prachtig schot liet hij doelman Jesper Langenhuijsen kansloos. Enkele minuten later kwam BMC al weer op voorsprong toen Richard de Laat na een dekkingsfout in de Avanti-verdediging kon inkoppen.
In de tweede helft gaf Avanti’31 vol gas, maar de ploeg was weinig effectief in de aanval. De strijd werd vooral op het middenveld gestreden, waar beide elftallen elkaar weinig ruimte gaven. Direct in de 46e minuut had BMC de kans om de voorsprong uit te bouwen, maar de bal kwam eerst op de lat en werd vervolgens in kansrijke positie naast geschoten. De grootste kans kreeg Avanti’31 in de 53e minuut toen Geert van Heeswijk een voorzet van Sam Habraken naast het doel werkte. Avanti’31 kreeg verder in de loop van de tweede helft een ruim aantal vrije trappen te nemen maar meer dan een bal op de paal vlak voor tijd leverde dat niet op. Ook een schot van Renzo Brus en een kopbal van Jurgen van Puijenbroek misten, in de lange blessuretijd die scheidsrechter de Graaff aan de wedstrijd toevoegde, het Berlicumse doel.

Door deze nederlaag is Avanti’31 de tweede plaats in de competitie even kwijt aan BMC. Avanti’31 heeft echter nog een wedstrijd te goed en omdat koploper Real Lunet niet verder kwam dan een gelijkspel blijft Avanti’31 voor de prijzen mee doen. Komende zaterdagavond om 19.00 uur speelt Avanti’31 bij en tegen RKSV Schijndel. Mogelijk wordt dit een mooie herhaling van de in januari op de Boschweg gespeelde derby.