Komende maanden start in Schijndel de aanplant van het grootste voedselbos (20 hectare) van Europa. Een voedselbos toont aan dat voedselproductie kan samenvallen met het stimuleren van natuur en verrijken van het landschap. Initiatiefnemer stichting Voedselbosbouw Nederland werkt hiervoor samen met het Groen Ontwikkelfonds Brabant en de HAS Den Bosch. Het Schijndelse voedselbos combineert landbouw en natuur en is te zien als een zelfvoorzienend ecosysteem waarin meerjarige, eetbare soorten domineren. De oogsten bestaan na enkele jaren uit diverse soorten fruit, noten, groenten, eetbare bloemen, scheuten, paddenstoelen en honing.

Inmiddels zijn er enkele data van deze aanplantdagen bekend. Deze data zijn: 12 en 13 januari, 26 en 27 januari en 9 en 10 februari.

In november was er een informatievond, toen hebben al  diverse belangstellenden zich als vrijwilliger aangemeld. Echter er is zoveel werk te verzetten dat wat extra handjes erbij zeer wenselijk is. NMC is dus op zoek naar vrijwilligers die op genoemde data tijd hebben om te komen helpen bij de aanplant van dit mooie project in Schijndel.

Aanmelden via deze pagina: https://www.voedselbosbouw.org/aanmelden-schijndel

Bosvruchten
Tip de redactie!