Nieuwe cijfers RIVM – opnieuw 5 ziekenhuisopnames inwoners Meierijstad

Het RIVM heeft zoals iedere dag de laatste cijfers mbt de ontwikkeling van het coronavirus bekend gemaakt. Er zijn sinds gisteren 5 inwoners uit Meierijstad opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn tot nu toe 160 inwoners opgenomen (geweest), Dat is 197,1 opnames per 100.000 inwoners). Er zijn sinds gisteren 148 personen overleden. De dag ervoor waren dit 147 personen. Maar daar zaten ook nog meldingen bij van mensen die in het weekend zijn overleden.

Bericht RIVM

Overzicht aantallen

Het totaal aantal positief geteste patiënten: 21762 (+ 1213)

Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 7972 (+237)

Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 2396 (+148)

Duiding RIVM

Vandaag zijn er 237 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 148 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.
Tip de redactie!