Nieuwbouw woningen Hoofdstraat Schijndel

logo Gemeente Meierijstad

De realisatie van 16 nieuw te bouwen woningen aan de Hoofdstraat 51-53 in Schijndel komt een stap dichterbij. Het College van B&W van Meierijstad stelt de raad voor in te stemmen met een herziening van het bestemmingsplan ‘Kom Schijndel 2013.

Die stap is noodzakelijk om woningen te kunnen bouwen op de plaats van een voormalig auto- en garagebedrijf.

Kwaliteitsslag

De gemeente Schijndel verleende enkele jaren geleden al medewerking aan een verzoek voor herontwikkeling van deze locatie. De bestaande bedrijfsgebouwen worden in dat plan gesloopt en maken plaats voor een appartementengebouw met 5 woningen aan de Hoofdstraat. Rond een hofje op het achterterrein zijn 11 patiowoningen bedacht.

De plek, nabij het kernwinkelgebied van Schijndel, leent zich goed voor woningen. Het plan levert een grote bijdrage aan de ruimtelijke kwaliteit op deze locatie met een uitstraling naar de omgeving; doordat de bebouwing aan de straat wordt geplaatst wordt de ruimtelijke structuur sterker. Bovendien wordt de bodem gesaneerd en worden de nieuwe woningen energiezuinig en gasloos gebouwd.

Wethouder Eric van den Bogaard is blij dat deze locatie, na jarenlange leegstand, een duurzame en toekomstbestendige invulling gaat krijgen. En dat de woningvoorraad weer een impuls krijgt met 16 woningen.

Het bestemmingsplan staat op de planning voor de raadsvergadering van 28 maart.

Meierijstad_project-Hopbelstaete
Tip de redactie!