Nieuw seizoen goed van start bij Scouting Schijndel

Een hoop opgewekte gezichten bij Scouting Schijndel: eindelijk kregen de nieuwe leden hun uniform aan. Bij verschillende groepen vond de afgelopen periode de installatie plaats; het startsein voor een actieve en uitdagende tijd bij de vereniging.

Meer dan tachtig kersverse leden werden de afgelopen tijd geïnstalleerd bij verschillende groepen van Scouting Schijndel. Deels zijn dit kinderen en jongeren die al lid waren en vanwege de leeftijd doorgestroomd zijn naar een volgende groep. Daarnaast zijn ook zijn veel nieuwe kinderen lid geworden van de vereniging, bijvoorbeeld nadat ze van vriendjes en vriendinnetjes gehoord hadden over scouting. Of omdat ze via Sjors Sportief de vereniging waren tegengekomen. Scouting Schijndel is heel blij met de enthousiaste leden die dit jaar gestart zijn.

Het aantrekken van het uniform, het omhangen van de das en het opspelden van de bijbehorende insignes; het is een bekend ritueel binnen scouting. Het uniform zorgt voor herkenbaarheid binnen en buiten de vereniging, maar is ook erg praktisch! Tijdens de actieve programma’s kan de kleding namelijk nog wel eens vies worden en dan is het fijn om een uniform aan te hebben.

Wanneer de aankomende leden eenmaal het complete uniform aanhebben, wordt bij hen ook de belofte afgenomen. De installatie is hiermee afgerond en de vereniging is weer een nieuwe lichting scouts rijker.

Na iedere installatie volgt een ludieke verwelkoming binnen de groep. Er wordt veel gelachen wanneer  de leden mogen kliederen en zelf ook verf op het gezicht gesmeerd krijgen. Ook de nieuwe leiding ontkomt hier niet aan! Snoepjes happen uit een bak met meel, vla-twister, of geblinddoekt eten proeven; het zijn een aantal voorbeelden van activiteiten die dit jaar voorbij komen. Hilarisch voor alle leden die fanatiek meedoen, alsook de ouders die getuige zijn van het tafereel.

Het is duidelijk dat Scouting Schijndel weer een actief seizoen voor de boeg heeft. En die nieuwe leden? Die komen de eerstvolgende keer met een grote glimlach binnen wanneer ze eindelijk hun complete uniform aan kunnen trekken.
Tip de redactie!