Nieuw geluid bij Omroep Meierij

Omroep Meierij

Een groter bereik, een uitgebreidere programmering, lokaal nieuws en een professioneel raamprogramma: dat zijn de grote winstpunten van de samenwerking tussen OSR (Omroepstichting Regionaal) en Omroep Meierij. Op 23 januari gaat deze nieuwe zender de lucht in met een feestelijk radioprogramma.

De nieuwe zender draagt de naam OSR 920 Omroep Meierij en is via de ether 107,1 FM) en DAB+ (kanaal 6A) te ontvangen. De zender biedt 24 uur per dag een professioneel en aantrekkelijk programma, afgewisseld met lokaal nieuws en muziek voor alle leeftijden. Voor voorzitter Ben van Riel de uitgelezen kans voor zijn stichting: “Met deze samenwerking krijgen we de mogelijkheid om op brede schaal onze kennis en kunde te laten zien.”

Doorstart

OSR 920 heeft de ambitie om met verschillende lokale omroepen samen te werken. Omroep Meierij is de eerste lokale omroep die de samenwerking aangaat. Voorzitter Bart Eijkemans: “Deze samenwerking geeft ons de kans om verder te professionaliseren, ons bereik én onze programmering uit te breiden en toch ook onze lokale identiteit te behouden.” Een aantal bestaande radioprogramma’s van Omroep Meierij maken een doorstart bij OSR 920 Omroep Meierij. Piet Pels is met zijn ‘Uurke Plat’ elke zondag van 9 tot 11 te horen, gevolgd door de vertrouwde 55+ Show van 11 tot 13 uur. De jongeren van Lekker SAT gaan elke zaterdagavond van 18 tot 20 uur door als Team zaterdag. Vinyl Studio 45 neemt dan tot 24 uur het stokje over.

Nieuwe programma’s

OSR 920 voegt daar een fiks aantal nieuwe programma’s aan toe. Elke werkdag zijn er van 7 tot 23 uur diverse aantrekkelijke radioprogramma’s. In het weekeinde beginnen de radioshows een uurtje later. De volledige radiogids is binnenkort te zien op de website van OSR 920.
Tip de redactie!