Het Jan Heesterhuis heeft deze week de fairtrade erkenning ontvangen uit handen van de werkgroep fairtrade Schijndel. Daarmee is dit enige officieel geregistreerde museum van Meierijstad het eerste fairtrade museum van de provincie Noord-Brabant.

Het museum en VVV zijn onderdeel van de gemeentelijke organisatie. Het overschakelen op fairtradeproducten is dan ook een logische stap sinds de gemeente Meierijstad besloten heeft fairtrade in te kopen waar mogelijk.

Deze week is de nationale museumweek tot en met zondag 15 april. Een mooie gelegenheid om het Jan Heestershuis te gaan bezoeken. In het museum  is sinds kort fairtrade koffie en thee verkrijgbaar. In dezelfde ontvangstruimte is de de VVV gehuisvest waar diverse lokale producten worden verkocht.

 

Denk daarbij aan het Schijndelse bier van St. Servattumus met in het assortiment een speciaal biertje voor Meierijstad. Maar ook honing en jam zijn voorbeelden van lokaal gemaakte producten. Aan het milieu wordt ook gedacht. Het  aanwezige fietsoplaadpunt wordt gevoed met eigen groene stroom van een zonnepaneel. Dit allemaal bij elkaar is reden genoeg om het fairtradebordje uit te reiken.

Op de foto reikt Rian van der Sman (bestuurlids werkgroep fairtrade Schijndel) het fairtradebordje uit aan Marike de Kroon (conservator) en Bernadette Keetels (coördinator VVV Schijndel).

Fairtrade Meierijstad, Jan Heestershuis
Tip de redactie!