Lezing over Voedselbos Schijndel in de Bibliotheek

Logo Bibliotheek Meierijstad

Bibliotheek Schijndel organiseert op vrijdag 22 november een lezing over het Voedselbos. November is de maand van Nederland leest en het thema is Duurzaamheid.

Lezing over het Voedselbos in Schijndel

Marc Buiter van Stichting Voedselbosbouw Nederland vertelt vrijdag 22 november in Bibliotheek Schijndel over het Voedselbos in Schijndel. Op dit moment is dat in de aanplant fase en wordt dit het grootste voedselbos in Nederland. Deze avond is er ook ruimte om vragen te stellen.

Wat is een voedselbos?

In voedselbossen wordt landbouw met natuur gecombineerd voor een duurzame voedselproductie. Het is een biodivers systeem dat ook nog eens voor voedselproductie zorgt. Een voedselbos is een door mensen gecreeëerde plantengemeenschap (planten, bomen en struiken) met een extreem hoog aantal eetbare soorten. De biodiversiteit, (ecologische) veerkracht en productiviteit van een voedselbos zijn hoog. Een voedselbos is volledig zelfvoorzienend én klimaatbestendig.

Kaartverkoop

Kaarten voor de lezing kosten € 2,50 en zijn verkrijgbaar in de bibliotheek en via de online kaartverkoop.

Wilt u meer weten over de activiteiten die wij organiseren of wilt u een abonnement? Kijk dan op: www.bibliotheekmeierijstad.nl




Tip de redactie!