Logo Bibliotheek Meierijstad

Op 15 november a.s. geeft Marie Christine Walravens een lezing in de bibliotheek in Schijndel over de tentoonstelling “Pure Rubens” die vanaf 8 september is te zien in het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen.

Pure Rubens
Tentoonstelling te zien in Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam:  8 september 2018 t/m 13 januari 2019

De tentoonstelling ‘Pure Rubens’ toont een groot overzicht van Rubens’ olieverfschetsen. In de olieverfschetsen is de briljante toets van de meester zelf altijd aanwezig. Museum Boijmans Van Beuningen bezit een zeer belangrijke collectie olieverfschetsen van Rubens.
De verzameling is uniek en behoort tot de allerbeste ter wereld. ‘Pure Rubens’ toont de ongekende verbeeldingskracht van de schilder: het vermogen om steeds op andere manieren verhalen te vertellen, waarbij je als bezoeker wordt meegenomen en ondergedompeld.

Marie Christine Walraven studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. In haar lezingen geeft ze een toelichting op de grote tentoonstellingen in de Nederlandse musea.

15 november | Bibliotheek Schijndel | 20.00 uur

Toegangskaarten zijn online te koop en in alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken. De entree is € 5,- in de voorverkoop voor bibliotheekleden, overige kaarten zijn € 7,-.

Rubens, Kunst, Schilderij
Tip de redactie!