Kinderen brengen burgemeester en wethouder ontbijtje in gemeentehuis

Gemeente Schijndel geeft gezond voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt

persboekjehetnationaalschoolontbijt2016Dinsdagochtend 8 november 2016 om 08.30 uur brengen 30 leerlingen uit groep 7/8 van basisschool de Beemd een ontbijtje bij burgemeester J. Eugster en wethouder M. Roozendaal in het gemeentehuis. In de raadzaal geven ze met dit gezamenlijk ontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 520.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.720 basisscholen.

Burgemeester Eugster en wethouder Roozendaal onderstrepen hiermee, net als zo’n 254 collega’s in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maken de kinderen, de burgemeester en de wethouder uitgebreid kennis met elkaar en wisselen ze van gedachten.

Donatie aan Jantje Beton

Aan het eind van het ontbijt betalen de burgemeester en wethouder symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, bij deze 14e editie het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag. De leerlingen uit groep 7/8 van basisschool de Beemd nemen een cheque in ontvangst.

logo-jantje-beton

Het Nationaal Schoolontbijt

Het ontbijt in het gemeentehuis in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

 

nso-logo-cirkel-fc-def

Tip de redactie!