Kerstmart bij Scouting Schijndel op 11 december

scouting-schijndelDe jaarlijkse kerstmark is het sfeervolle evenement dat de jongste scouts van Schijndel samen met hun leiding hebben georganiseerd. Het belooft op 11 december een gezellige zondag te worden voor oud en jong.

De Bevers en Welpen (Meiden), groepen kinderen van vijf tot tien jaar, zijn al wekenlang druk met de voorbereiding. Zo zijn er kerststukjes gemaakt en heeft iedere groep gewerkt aan lekkere, leuke en mooie kerst-items. Wie pruillippen en beteuterde snoetjes wil voorkomen, neemt de portemonnee mee en beloont de jonge makers met een, vast en zeker betaalbare, aankoop. De opbrengst is voor Scouting Schijndel en wordt gebruikt voor het groepsdraaien, de verschillende weekenden en het jaarlijkse zomerkamp.

Kraampjes, kampvuur, kerststal, kerstsman en meer!

kerstmarkt-scouting-schijndelEr is veel te doen in het scoutinggebouw en op het terrein daaromheen. Zo worden ook tweedehands kerstartikelen verkocht, is er een loterij en een muziekbingo. Natuurlijk zijn er ook activiteiten die helemaal niks kosten, want het kerstgevoel kent geen prijs. Wat gedacht van een levende kerststal, een kerstman waarmee je op de foto kunt en vanzelfsprekend een kampvuur waarboven een broodje gebakken kan worden. Een scoutingevenement zonder kampvuur is immers geen scoutingevenement. Ook kunnen alle kinderen zich vermaken op het springkussen of meedoen met een knutselactiviteit, terwijl de ouders aan de koffie, thee, warme soep of chocomel zitten. Deze laatste met slagroom, uiteraard.

Kom u met het hele gezin warmen aan dat vuur en aan de kerstsfeer. En neem uw buren mee!

De kerstmarkt wordt zondag 11 december gehouden van tien tot vier in en rond het scoutinggebouw aan de Smaldonkstraat 10.
Tip de redactie!