Jeugdveldrit bij Wielervereniging Schijndel

logo wielervereniging schijndel

Op zondag 27 oktober wordt op en rondom de Leemputbaan aan de Leemputtenweg in Schijndel vanaf 11.00 uur ’s ochtends een veldrit voor de jeugd georganiseerd. De organisatie van de jeugdveldrit is in handen van Wielervereniging Schijndel onder auspiciën van de KNWU.

Nieuwe locatie

Nadat de afgelopen twee jaar de veldrit in Boxtel werd verreden besloot de organisatie om voor 2019 een andere locatie te kiezen, het eigen trainingscomplex aan de Leemputtenweg te Schijndel. Deze accommodatie is vorig jaar uitgebreid tot een volwaardige accommodatie voor de wielervereniging. Zo werd de bestaande wielerbaan uitgebreid zodat ook in wintermaanden op de weg getraind kan worden ondanks het water voor de ijsbaan, werd er een clubgebouw gerealiseerd met was- en kleedgelegenheid en kwam er LED verlichting. Dit jaar werd het veldritparcours uitgebreid met een heuse zandbak. Naast deze zandbak, asfalt en diverse grasstroken beschikt het complex zelfs over een grote heuvel.

Zeven wedstrijden voor de jeugd

Er staan op zondag tijdens de Toelen & Partners jeugdveldrit zeven wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd voor de allerkleinsten, die van categorie 1, staat gepland om 11.00 uur. Na de pauze zal rond 13.00 uur categorie 5 van start gaan waarna nog de categorieën 6 en 7 volgen. Diverse jeugdleden van WV Schijndel zullen op hun eigen thuisparcours aan de start verschijnen. In totaal zullen er op zaterdag zo’n 150 jeugdrenners en -rensters aan het vertrek staan.

Gratis toegang

Het trainingscomplex de ‘Leemputbaan’ vormt dus op zondag 27 oktober de locatie van de start en finish van Toelen & partners veldrit in Schijndel. Parkeren dient te gebeuren op het grote parkeerterrein aan de Zwembadweg in de nabijheid van het parcours. De permanence is gevestigd in het clubgebouw de “Permanence”. Was- en kleedgelegenheid is ook in het clubgebouw. De toegang tot de veldrit is gratis.
Tip de redactie!