Logo Energie Schijndel

Energie Coöperatie Schijndel houdt woensdagavond 28 november een tweede informatiebijeenkomst over Zonnepark II. Deze crowdfundingsactie voor de realisatie van een tweede zonnepark levert nog eens 220 zonnepanelen op voor op het dak van de Milieustraat.

Zonnepark Schijndel

De gemeente Meierijstad heeft een nieuw dakdeel van de Milieustraat in Schijndel beschikbaar gesteld om vol te leggen met zonnepanelen: 220 stuks in totaal. Woensdag 28 november zijn geïnteresseerden van harte welkom op een speciale informatiebijeenkomst in De Schakel in Wijbosch. Het projectteam vertelt dan meer over de plannen, en er is gelegenheid om vragen te stellen. In 2016 werd het eerste Zonnepark Schijndel geopend: eveneens op een door de gemeente – toen nog Schijndel – beschikbaar gesteld dak van de Milieustraat.

Investeer mee

Particulieren en bedrijven kunnen investeren in panelen, waar per paneel een certificaat voor wordt afgegeven. De kosten bedragen 300 euro per paneel/certificaat. Als alle certificaten zijn vergeven, start het project. De panelen blijven eigendom van de coöperatie, de koper investeert in het project. Voor zichzelf, om spaargeld nog wat op te laten brengen, of om (klein)kinderen een duurzaam en winstgevend cadeau te geven. De investering wordt namelijk in een aantal jaren terugverdiend, met een rente die bij de banken vandaag de dag niet meer verkrijgbaar is. Meedoen betekent bovendien een bijdrage leveren aan een gezamenlijke lokale opwekking van groene, duurzame energie. Deze energie wordt via het zonnecollectief van energieleverancier Vandebron vervolgens op de markt gebracht.

Kom naar de bijeenkomst

Nieuwsgierig? Kom 28 november om 19.30 uur naar de informatiebijeenkomst in De Schakel, Eerdsebaan 1 in Wijbosch. Aanmelden is fijn, en kan door een mailtje te sturen naar info@energieschijndel.nl.

Energie, Windmolens, Zonnepanelen
Tip de redactie!