Het Steunpunt Vrijwilligerswerk op zoek naar vrijwilligers voor de Eropuit-Bus en het Alzheimercafé

logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij is steeds op zoek naar vrijwilligers & vacatures voor uiteenlopende vragen in Schijndel en Sint-Oedenrode. In dit overzicht vindt u enkele vacatures voor vrijwilligerswerk in uw omgeving.

Welzijn De Meierij organiseert samen met zorgboerderij Binnenveld gezamenlijk de Eropuit-bus in Schijndel. De Eropuit-bus is een dienst voor mensen die niet zelfstandig er op uit kunnen gaan en/of meer sociale contacten zouden willen. De bus haalt de mensen thuis op en brengt ze naar gezellige uitstapjes. Na het uitstapje brengt de Eropuit-bus de mensen weer thuis. Voor de Eropuit-bus zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Chauffeur Eropuit-bus

De chauffeur haalt de mensen thuis op, brengt hen naar locatie waar het uitstapje plaats zal vinden en brengt hen ook weer veilig naar huis. Uiteraard mag u uit volle borst een mooi lied inzetten. Werktijden zijn in overleg. Heeft u oog voor de mens en houdt u van reizen door Brabant en soms iets verder?

Begeleider Eropuit-bus

De begeleider richt zich tijdens de uitstapjes op ondersteunende taken zoals helpen bij het in- en uitstappen van de bus, maar vervult ook de kartrekkende functie daar waar het gaat om sfeer maken, gezelligheid en begeleiding. Dit samen met collega-chauffeur. Werktijden zijn in overleg.
Kunt u goed overzicht houden, plezier maken en heeft u een passie voor het werken met (groepen) mensen?

Vrijwilliger Alzheimercafé ’t Groene Woud

Wil jij een steentje bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers? Alzheimercafé ’t Groene Woud is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, mantelzorgers en andere geïnteresseerden. In het Alzheimercafé krijgen bezoekers informatie en is er aangename, veilige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar mogen delen.
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de taak gastheer/gastvrouw op zich willen nemen.

Werkzaamheden zijn:
– meehelpen in het klaarzetten en opruimen van de zaal en bezoekers verwelkomen
– meehelpen in de catering
– bezoekers van het Alzheimercafé op hun gemak stellen.
– in gesprek gaan met bezoekers

Alzheimercafé ’t Groene Woud vindt iedere vierde maandag van de maand plaats.

Heeft u interesse? Neem dan contact op met Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij.
U kunt bellen naar (073 – 5441400) of mailen (vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).
Bezoek ook onze website voor alle vacatures en activiteiten van Steunpunt Vrijwilligerswerk (www.welzijndemeierij.nl).
Welzijn-de-Meierij_Vrijwilligers

Tip de redactie!