Op zondag 8 oktober om 19:00 wordt de herfstaflevering van het TV-programma SMEK, Smullen Met Eerlijke Kost, uitgezonden. Met in de hoofdrol pompoenen. Deze uitzending wordt vervolgens elke dag herhaald t/m zaterdag 14 oktober telkens om 9:30 uur15:00 uur19:00 uur en om 22:00 uur. Het programma is een co-creatie van de LOS en Fairtrade Schijndel om de kijker thuis er bewust van te maken dat iedereen thuis een eerlijke kost kan maken.

De bekende kok Leon Twigt kookt voor de camera een heerlijke maaltijd met Fairtrade- en streekproducten.

De locatie is de keuken van zorghoeve ’t Binnenveld.

Deze keer zijn Myriam Hermans van Winery and Herbs  en Silvia van Gerven van “de moestuin in de achtertuin” te gast, ze gaan samen met Leon in deze aflevering vegetarische gerechten klaarmaken.

Alles wat je nodig hebt voor het 3-gangenmenu, is te verkrijgen bij lokale ondernemers zoals de Plus. Heb je de aflevering gemist of wil je deze terugkijken? Dan kan dit op de SMEK-pagina van Facebook: @lossmek of via uitzending gemist op losschijndel.nl. Als je niet weet of je SMEK op jouw tv kunt ontvangen, surf dan naar www.losschijndel.nl

daar vind je alle informatie, recepten en natuurlijk het programma zelf.

Daarnaast zijn we erg benieuwd of je thuis al bezig met eerlijk eten oftewel: SMEK jij thuis ook? Stuur via twitter of facebook een berichtje en laat ons het weten wat jij op tafel zet.

Kortom SMEKken mag!

LOS is te zien op de volgende kanalen:

  • Ziggo Analoog: 480 MHZ
  • KPN Digitaal: Kanaal 1333
  • OnsBrabantNet: Kanaal 2151
  • Telfort: Kanaal 296 of 2151

 

 

 

 

Tip de redactie!